MAKALELER / Yeşil Tahvil İhracı-Arçelik






Yeşil Tahvil İhracı-Arçelik:

 

1--Arçelik’ten yeşil tahvil ihracında bir ilk sürdürülebilirlik çalışmalarını finansman

modeline de taşıyan Arçelik, beş yıl vadeli,350 milyon Euro'luk yeşil tahvil ihracıyla 'Türkiye'den uluslararası piyasalara yeşil tahvil ihracı gerçekleştiren ilk reel sektör şirketi' oldu.

 

1.1--J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International ve MUFG Securities EMEA plc aracılığıyla ihraç edilen Arçelik'in yeşil tahvili, Euronext Dublin Borsası'nda işlem görecek.

 

2--Arçelik Finansman ve Mali işlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen; tahvil ihracına uluslararası piyasalarda 33 ülkeden 175'terî fazla kurumsal yatırımcının yaklaşık 1,6 milyar Euro'luk talep ilettiği bilgisini veriyor.

 

2.1--Yatırımcılardan, planlanan tutarın 4,5 katından fazla talep aldık" diyen Polat; yeşil tahvilin fon bulma seçeneklerini çeşitlendirerek daha fazla uzun vadeli ve yeşil yatırımcıya erişimini mümkün kılacağını söylüyor.

 

2.2--Bu finansman; enerji verimli ürünler, döngüsel ekonomi çözümleri, kirliliği önleyici ve kontrol altına alan çözümler, sürdürülebilir su ve atık su yönetimi, yenilenebilir enerji ve yeşil binaları kapsayan projelerde kullanılacak.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 188

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.