MAKALELER / Kanamayı Anında Durduran Bitkisel Ürün






Kanamayı Anında Durduran Bitkisel Ürün:

 

1--Türk bilim insanları her türlü dış kanamaları saniyeler içinde durduran, tamamen bitkisel bir ara ürün geliştirdi.

 

2--Ankaferd BloodStopper adı verilen ürünü Hacettepe Üniversitesi Hemolotoji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu tanıttı.

 

2.1--Bitkisel bilişimin Hüseyin Cahit Fırat adlı bir vatandaşın ailesinden kalan formülden geliştirildiği belirten Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, “Ürünün bilinen bir yan etkisi yok. Ürünü kullanan kişinin hekim olması gerekmez, herkes uygulayabilir. Önerilen klasik yöntem tampon yöntemidir” dedi.

 

3--Ankaferd BloodStopper’in Van’da kanama yönünden riskli olan bir hastaya uyarlandığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydeden Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, ara ürünün ampul ve sprey şeklinde hazırlandığını söyledi.

 

4--Kanama kontrolünün sağlanmasında öncü bir rol oynayan And İlaç, ürünün kanama eğilimi olan hasta gruplarının kanamasının durdurulması ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlandığın açıkladı.

 

4.1--Ürün, hastaneler ve diş kliniklerinde gerçekleşti rilen her türlü cerrahi müdahalelerde kullanılabiliyor.

 

4.2--Özellikle kazalar sonucu oluşan kanamanın durdurulması için yoğun uğraş verilen ambulans, acil servisler, ilk yardım merkezleri, sağlık birimleri, emniyet güçleri, Silahlı Kuvvetler, itfaiyeler, doğal afet bölümleri, arama kurtarma birimleri, okullar, evler, işyerleri ve kara-deniz-hava taşıtlarıda insan sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirme amacına yönelik katkı sağlıyor.

 

Kaynak:Z Raporu

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 248

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.