MAKALELER / Kalp Sağlığını Korumak İçin Öneriler





Kalp Sağlığını Korumak İçin Öneriler:

 

1--Memorial Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Aşkın Ali Korkmaz kalp hastalıklarına bağlı kayıpları engellemenin yaşam tarzını değiştirmekten geçtiğini söylüyor.

 

2--Erkeklerin kalp hastalıklarına kadınlardan daha yatkın olduğu bilinmektedir. Erkeklerin 45, kadınların ise 50-55 yaş itibariyle kalp hastalığı yaşama riski vardır. Özellikle kadınlarda menopoz dönemine girdiğinde östrojen hormonunun koruyucu etkisi ortadan kalktığı için risk de artar.

 

3--Kalp hastalıklarında en büyük risk sigara Kalp hastalıklarında değiştirilebilecek risk faktörlerinin birinci sırasında sigara yer almaktadır. Sigara ateroskleroz denilen soruna yani damarda daralma, tıkanma ve sertleşmeye neden olmaktadır.

 

4--Tip 2 diyabet hastalığı sigaradan sonra kalp hastalıklarında değiştirilebilecek ikinci sırada gelen risk faktörüdür. Erken teşhis edilen Tip 2 diyabet doğru beslenme, egzersiz ve ilaçlarla önlenebilir.

 

5--Karaciğer yağlanması, guatr hormonlarının dengesinin bozulması, kalp hastalıklarını da tetiklemektedir. Bu nedenle metabolik hastalıklara dikkat etmek gerekir. Çabuk kilo alıp, spora rağmen kilo veremeyenler kendilerine dikkat etmelidir.

 

6--Kalbi Koruyan 6 Öneri

 

1--Postacı yürüyüşü-orta hızlı yürüyüş ile kalbinizi koruyun, günde en az 10 bin adım Atın.

 

2--Lahmacun ve pide hamburger ile pizzadan daha sağlıklı. amerikan tarzı fast food yiyeceklerden uzak durun.

 

3—Özellikle Kalp için biraz aç uyuyun, günde 8 saat uyku kalp için çok yararlı.

 

4—Tuzu ciddi anlamda azaltın.Zeytin ve peyniri tuzsuz tüketin. şeker ve hamurlu gıdalardan kaçının.Kaliteli tatlıyı tadımlık tüketin-tatlıda sütlü tatlıları seçin.

 

5--Sert ve kolay bayatlayan ekmekleri tercih edin.

 

6--Strese girmemek için trafiğin olmadığı saatlerde yola çıkın.Trafikte tarçınlı sakız çiğneyebilirsiniz.


7—Eşinizle daha çok birlikte olun.Gece yatakta yan yana- gündüz el ele.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 176

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.