MAKALELER / Arçeliğin Yeni Projeleri-Çevre ve İnovasyon Temelli







Arçeliğin Yeni Projeleri-Çevre ve İnovasyon Temelli:

 

1--Arçelik, 13'üncü Sürdürülebilirlik Raporu'nu açıkladı. Firma 2050'de tüm operasyonlarında sıfır emisyon hedefliyor.CEO Hakan Bulgurlu, sürdürülebilirlik raporunun ana teması olan dünyanın geleceği için ortak hareket etme çağrısı yaptı.

 

2--2030'a kadar karbon emisyon azaltım hedeflerinin Bilim Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets) tarafından onaylandığını da belirtti.

 

3--Arçelik geri dönüştürülmüş pet şişelerden elde edilen plastikleri çamaşır makinesi, kurutma kazanı ve klima üretiminde kullanıyor.2017'den bu yana 58 milyon adet pet şişe kullandı.

 

4--Giysilerden su kaynaklarına karışan mikrofiber parçacıkları engellemek için mikrofiber filtre sistemini de geliştiren firma, teknolojiyi diğer şirketlerle paylaşmaya hazır olduğunu da duyurmuştu.

 

4.1--Yakında mikrofiber filtre sistemini piyasaya sürmeye hazırlanan Arçelik buzdolaplarında mısır, soya ve yumurta kabuğu gibi biyomalzemeler kullanarak üretilen parçalar, petrol bazlı alternatiflerine göre % 80 daha az karbon salımı yapıyormuş.

 

4.2--Plastiksiz denizler için atık balık ağlarını da ürünlerinde kullanmaya başlayan firma 2020'de 8 ton geri dönüştürülmüş balık ağı atığını ve 111.7 ton endüstriyel iplik atığını, fırın, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi parçalarında kullanmış.

 

4.3--Defy markasıyla elektrik tüketimini en aza indirmek için güneş enerjisinden yararlanan Solar Hybrid buzdolabı ve dondurucu ürünlerini piyasaya süren Arçelik, kahve telvesinden kahve makinesi, çay liflerinden de çay makinesi geliştirmiş.

 

4.3.1--Yeni kahve makinasında biyo-kompozit teknolojisi kullanılarak üretilen parçanın karbon ayak izi % 10 azaltılmış, indüksiyon teknolojisi ile pişirme ile geleneksel Türk kahvesi lezzeti sağlanmış.

 

Kaynak:Para Dergisi-6-12.06.2021





Makalenin İzlenme Sayısı : 309

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.