MAKALELER / TCDD Kullandığı Elektrik Enerjisinin % 75’ini Yenilenebilir Kaynaklardan Karşılayacak






TCDD Kullandığı Elektrik Enerjisinin % 75’ini Yenilenebilir Kaynaklardan Karşılayacak:

 

1--Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) kullandığı elektrik enerjisinin % 75’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. TCDD 170 MW’lik güneş, 90 MW’lik rüzgar santrali kuracak.

 

2--Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) enerji ihtiyacını fosil yerine yenilenebilir kaynaklardan karşılamaya yöneldi.

 

2.1--Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, TCDD’nin HAVELSAN iş birliğiyle enerjide % 20’ye yakın tasarruf sağlayacak ve AB üyesi ülkelerle uyumlu bir enerji yönetim sistemi kurguladığını söyledi.

 

2.2--Sayan, enerji verimliliği çalışmaları kapsamında kurgulanan bu sistemin her bir aracın tüketmiş olduğu enerji maliyetinin faturalandırılmasına, enerji maliyetlerinin analiz ve değerlendirmesine imkân vereceğini anlattı.

 

2.3--TCDD’nin 2025 yılında kullandığı elektrik enerjisinin % 75’ni yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeyi hedeflediklerini kaydeden Sayan, 2035 yılında demir yollarında emisyonun 1990 yılına göre en az %75 azaltmayı hedefl ediklerini anlattı.

 

3--Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yeşil Liman Projesi’yle çevreye daha duyarlı liman tesislerinin hedefl endiğini anlattı. Sayan, gönüllülük esasına göre yürütülen bu programla TSE’yle iş birliği yaptıklarını, 20 limana sertifika verildiğini anlattı.

 

3.1--Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, denizcilik sektöründen kaynaklanan zararlı emisyonun azaltılmasını hedefliyor. Yeşil denizciliğin desteklenmesine ilişkin projeye Avrupa İmar Kalkınma Bankası da katılım sağladı. Denizcilik sektörüne 52 milyon Euro’su hibe, 150 milyon Euro’su uygun maliyetli kredi olmak üzere 200 milyon Euro finansman sağlandı.

 

4—Yorum:

 

4.1--Karada-Denizde-Havada yeşil ulaşım-yeşil lojistik oldukça önemli.

 

4.2—Birim kw lık enerji üretiminde Petrol ve kömüre göre % 50 daha az karbondioksit salan Doğalgaz ve en az emisyona sahip yenilenebilir kaynaklı enerji üretimi bu işin en önemli kısmı.

 

Kaynak: https://www.dunya.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 173

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.