MAKALELER / Göçmenler-Suriyeli-Afgan Konusunda Görüşler







Göçmenler-Suriyeli-Afgan Konusunda Görüşler-Öneriler:

 

1—Küresel ısınma hızlanmaya başladı.Küresel ısınmanın hızlanmasıyla gıdaya-suya ulaşama vs nedenlerle göç olayları artabilir.Bu nedenle ülke olarak göc idaresinin yerine göç bakanlığı kurulması doğru politikaların oluşturulması için önemli.

 

2—Sınırdan gelecek afgan göçmenlerin sınırda oluşturulacak 300.000 kişilik kamplarda tampon olarak tutulması daha iyi bir çözüm olabilir.

 

2.1--Burada bir ilde olabilecek okul-sağlık-ticaret vs olması için herşey sağlanabilmeli ve burayı kayyum yönetici yönetebilmelidir.

 

2.2--Zira bu mültecileri zaman için puanlama sistemiyle aynı zamanda Suriyeli mültecilerin de vatandaşlığa kabulü yapılabilir.

 

3—Suriyeli mülteciler içinde yine suriyede fırat kalkanı bölgesi vs sınırda çadırkentler(sağlık-ticaret-aşaşiy-okul vs) kurulabilir.Esenyurttaki vs bazı insanlar puanlama sistemi dahilinde buraya nakledilebilir.

 

4—Ülke içinde yerleşik mültecilerin ülkeye entegrasyonu konusunda çaba harcanmalıdır.Puanlama sistemiyle uygun insanlara vatandaşlık verilebilir.Kesinlikle mültecilerin çoğu genç aile olduğu için ana dillerinde ve Türkçe eğitim almaları için bakanlık birim oluşturabilir.

 

5—Kısaca mültecileri oradayken yok saymak ve iki arada bir derede varsaymak doğru değil.Onlarla ilgili programları kurulacak göç bakanlığı tarafından yapmak gerekir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 231

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.