MAKALELER / Uzay-Zaman Bükülmesi Üzerine Bir Kurgu





Uzay-Zaman Bükülmesi Üzerine Bir Kurgu


1--Fenomeni: ABD de bir çiftçi tarlasında yürürken birden kayboluyor.Bunun üzerine ailesi kaybolduğu yeri çember içine alıyor.Çocukları hergün baba oradamısın diye soruyor.Babası Bir süre sonra ses vermeye başlıyor. Ancak zamanla sese gittikçe zayıflıyor ve sonunda yok oluyor.(kaynak:Zaman ve Evren,Johannes von BUTTLAR,Real yy, 1992)


2--Uzay-zaman çukuruna düşmüş yada yerin manyetik alanı nedeniyle zaman akış hızının sıfır olduğu noktada olan bir insan,orada olduğu halde, görünmez, olur.Eğer gemi dışında akış hızı sıfır ise gemi görünmez olur ve göktaşı(madde)çarpması sözkonusu olmaz.


2.1--Zamanı kavram olarak değerledirilmeyip, kaynağı güneşler olan ve insanlara hayat enerjisi veren ,fıziksel -biyolojik sonuçları olan bir akış olarak kabul edersek, zamanın Yani zamansal yolun,iki bileşeni vardır 1-Bulunulan noktada zaman akış hızı ,2-süre ve bunların çarpımı zamansal yolu verir.Formülü göreceli hale getirmek için(mutlak Koordinat diye bir şey yoktur) hız farkı ve süre farkının çarpımı olarak X,Y,Z doğrultusunda Yazılabilir. 3 mekan(uzay) boyutu,3 zamansal yol boyutu, toplam 6 boyut.X doğrultusunda Sx=(V2x-Vlx).(t2x-tlx) .


3--Uzayı=Lu,zamanı Lz vektör ile gösetrirsek Lu ile Lz in vektörel çarpımı L vektörünü yani bükülme fonksiyonunu verir.Bu anlamda uzay ile zaman vektörleri arasında açı vardır.Uzay-zaman vektörü(L) eğrilirse(ki büyük kütle,yoğun magnetik alan, yüksek hız) bu noktada gravitasyon ortadan kalkar.


3.1--Eğer yeryüzünde bir trende gravitasyonu ortadan kaldırırsanız Çok yüksek hızlarda seyredebilir aynı anda uzayda foton jetleri ile ışık hızında (küçük itki Kuvvetleri ile)seyredebilir. Yapılması gereken gravitasyonu ortadan kaldırmak ve küçük itki kuvvetleri ile gemiye tepki vermek.


4--Geminin diğer bir problemide sürtünmeden dolayı oluşan ısıya karşı önlem almak.Burada ısının dalga teorisi önerilebilir.Bu modele göre ısı tıpkı bir elektromanyetik dalga gibi dalga karakteine sahip temel kuarklar-parcacık boyutunda boyuta sahip pacacıkların akışıdır.Bu modele göre böyle bir dalganın frekansı sıcaklık dalgasının titreş,im frekansını verirken,genliği ise bu dalganın sıcaklığını C olarak verir.


4.1--Bu model doğru ise dalga girişi ile aynı genliğe ve frekansa sahip iki ısı dalgasının girişimi sonucu dgenlikler birbirini söndüreceği için mutlak sıfıra ulaşılır.Bu anlamda gemi kalkanlarında eğer ısı ortadan kaldırılacaksa gelen ısı dalgaları gemi yüzeyinde girişime uğratılmalıdır.Sonuçta ısı ile ilgili teoriler dalga teorisi çerçevesinde yeniden yorumlanabilir ve modellenebilir.


5—Öte yandan Nasıl magnetik alanda hapsedilmiş plazmada ısı korunamıyorsa Magnetik ayna yani magnetik alanda içinde kalan(tasarım) gemiye ısıl hiçbir kuvvet etki etmeyebilir.Böylece geminin ısınması problemide çözülmüş olabilir. L=Lu+Lz= t(Vc+Vz)ters fonksiyonolarak magnetohidrodinamik vs benzer dif. denklemler kullanılarak 1-gezegenin kütlesi ve hızı 2-geminin magnetik alan yoğunluğu 3-izafiyet teorisine bağlı olarak geminin hızı. Gemi uzaya çıktığmdaUzay-zaman bükülür ve gravitasyon ortadan kalkar. Gemi, küçük foton jet itki kuvvetleri ile ışık hızında seyretmeye başlar.


6--Temel varsayım:Zaman akış hızı,bulunulan noktadaki manyetik alan ile ters orantılı olarak Değişir. Aynı zamanda yoğun manyetik alan ile uzay-zaman bükülür ve gravitasyon. sıfıra yaklaşır. manyetik alanının zayıflamasının sonucu zaman akış hızı düşer ve Vz=0 olduğunda madde görünmez Hale gelir. Örneğin gemi tıpkı faraday kafesi(yumurta gibi) dışında yoğun manyetik alan varsa Gemi görünmez hale gelir.Buna göre gemi içinde manyetik alan sıfır olup,zaman akış hızı çok yükselir ve zamansal yol artar.


7--Yukarıdaki fenomende çiftçinin bulunduğu noktada doğal manyetik alan çok yüksek olduğu varsayılıp,zaman akış hızı sıfır (yani zamansal yol sıfır) diğer Bir deyişle çiftçi mekanda aym noktada olduğu halde zamansal koordinatta yok olur yani görünmez hale gelir.Uzay -zaman huni gibi bükülürse bu noktada (uzay-zamanın çarşafa düşen top gibi eğrildiği noktada) gravitasyon sıfır olur. Ve gemiyi gezegene doğru ışık hızının üstünde görünmez olarak yol ahr.Uzay gemisinde telepatik olarak iletişim başlar.


8--Gemi ışık Hızı üstünde yol alırken bile evren çok(milyonlarca ışık yılı uzaklıkta galaksiler) geniş olduğu İçin ancak yakın gezegenlere ulaşılabilir. Öte yandan zamansal yolun ikinci bileşeni olan süre ise 1-hızın (gemi hızının-Rölativite teorisine göre(Einstein ın))la bağlantılı ve biyolojik faktörlerle bağlantılı bir parametredir. Işık hızında süre yavaşlar (zaman genişlemesi-süre genişlemesi,zaman geçmek bilmez)Gemi dışında yoğun gemi içinde zayıf manyetik alan bunlarla ters orantılı zaman akış hızları anlamına gelecektir. 


8.1--Gemi dışında zayıf zaman akışı Gemi içinde yüksek zaman akışı sözkonusudur. Gemi içinde manyetik alana bağlı yüksek zaman Akış hızı ve ışık hızında kısalan süre birbirini dengeler ve zamansal yol yani ömür aynı kalır.Uzay –zamanın  huni gibi bükülüğü noktada(uzay-zamanın çarşafa düşen top gibi eğrildiği noktada gravitasyon sıfır olur) gravitasyon sıfır olur.Ve gemiyi gemi gezegene doğru ışık hızının üstünde görünmez olarak yol alır. Uzay ve zaman incelemek demek parçacık (plazma-magnetohidrodinamik) fiziği demek olabilir. Bu anlamda parçacığın yoğun magnetik alanda eğrilmesi neyse uzay-zamanında eğrilmesi aynı şey olabilir


9--Işık hızının sabit oluşu ve bu hızın üstüne çıkılamayışı teorisi eğer gerçek bir teori değilse ki sınamaya başladı ,insanın evreni anlama  yolunda önündeki düşünce engellerinden birisi de ortadan kalka ki herhalde ışık hızının üstünde hızlar olmalıdır ve mevcut bu sınır hava akışlarında ki ses hızı problemi öncesi duruma benzemektedir.Ses hızının aşılacağının teorik çözümlemesiyle ses üstü hızlar deneysel hale gelebilmiştir.


10--Öte yandan zamansal yolun ikinci bileşeni olan süre ise 1-hızın (gemi hızımn-Rölativite teorisine göre(Einstein ın))la bağlantılı ve biyolojik faktörlerle bağlantılı bir parametredir. Işık hızında süre yavaşlar(zaman genişlemesi-süre genişlemesi,zaman geçmek bilmez). Gemi dışında yoğun,gemi içinde zayıf manyetik alan bunlarla ters orantılı zaman akışı hızlanmış anlamına gelecektir.


10.1--Gemi dışında zayıf zaman akışı Gemi içinde yüksek zaman akışı. Sonuçta gemi içinde manyetik alana bağlı yüksek zaman Akış hızı ve ışık hızında kısalan süre birbirini dengeler ve zamansal yol yani ömür aynı kalır.Diğer bir deyişle gen modifikasyonu ile 1000 yıl ömür. Yakın gezegen gemilerinin tasarımı ile yakın gezegenlere gidip,kültür ve teknolojilerin tanımak ve inanç sistemlerini,ekonomik sistemlerini öğrenmek güzel olacaktır.


11--Ayrıca nasıl uygun bataklık şartlarında sivrisinek oluşuyorsa,uygun dünya(dünya şartlannına benzeyen) şartlarında yaşam ve organizmalar oluşur ve bu anlamda yaratılma edimi doğal bir olaydır. Önemli olan evrimin ilerlemesi yada gerileyip yok olmasıdır.Bu konuda Yani dünyada insan evrimini,tarih sahnesinde bir var olan birden yok olan insansı ırkların Evrimini kim kontrol etti.Asıl bu sorunun cevabını vermek şimdilik zor.Ancak inanç olarak Dinler cevap verebilir.Buna karşın türlerin evrimi değilde,türün kendi içinde evrimi sözkonusu olması daha doğru gibi geliyor, ancak türün kendi içinde evrimini,uygarlığın gelişimini kim kontrol etti.Tüm türlerin ortak gen havuzu bakteri ise bakteriden insana doğrudan geçiş(yada mutasyon) nasıl oldu(yaratıcı tarafından kontrollü radyasyon+iklim ile mi?)


12--Temel yaklaşım: parcacığın yaratılması aynı anda onu çevreleyen mekan ve uzayıda aynı anda yaratır

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 191

Eklenme Tarihi : 21.06.2021

Önceki sayfaya geri dön.