MAKALELER / Verimlilik Önerileri-Şirketlerde





Verimlilik Önerileri-Şirketlerde:

 

1—Yıllık bütçe uygulamaları yerine rutin olarak 3 en fazla 6 aylık bütçe bütçeler yapılması.


2—Ara kademelerin ve ara raporlamaların kaldırılması.Raporlamalarda % 100 den % 25 düşmek.


3--Yönetime direk atif müdahale imkanının sağlanması.


4--Farklı yerlerdeki üretim tesislerini birleştirmeye gitmek.


5—Yönetimden  kısıtlı sayıda kişinin katılacağı seyahat düzeni.ve TV konferans sistemlerini uygulamak.


6—Şirketin tasarruf tedbirleri uyguladığı algısının-psikolojisinin tüm çalışanlar tarafından hissedilmesini sağlayacak tedbirlerin alınması.


7-Hem Saha  Müdürlerini hemde bayileri servislerden sorumlu hale getirmek.


8-Etkin depo yönetmi sağlayan Manugistics sistemini vs uygulamaya sokmak.Stokları minimize etmek veya sipariş üzeri sıcak üretim yapmak.Tesisleri bu şekilde biçimlendirmek.


9-Tesislerde mekanik-Elektrik anlamında Isı-Işık-Su-Enerji tasarrufu sağlayan tedbirleri vede personel iş verimliliğini sağlayan tedbirleri hemen yatırım programına almak ve uygulamak.


10—Nakliyede tasarruf sağlamak için kara yolu yerine tren-kara yolu-deniz ulaşımını entegre eden firmalarla taşımacılık yaptırmak.


11-Konfeksiyon üretiminde kullanılan kumaşın % 15-20 sinin çöpe gitmemesi için kumaşlarda  cepler-yakalar-süsler birbirini bir yapboz gibi tamamlayan parçalara sahip giysi kalıpları olarak  çıkartmak.


12—Direksiyon Testleri:Aktif Pazarlama departmanına alınacak elemanlar için yapılacak testlerden biriside  direksiyon testleri olabilir.Mülakatı geçen adayların trafikte Sürüş becerilerinin test edilmesi sayesinde trafikte yaşana problemler dört yılda yarı yarıya düşebildiği gibi maliyet ve can kaybınıda en aza inebilir.Bu durum firma açısından oldukça önemlidir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 195

Eklenme Tarihi : 21.05.2021

Önceki sayfaya geri dön.