MAKALELER / Koronavirus-Eğitimde Hibrit Öğretmen Modeline Doğru Bir Dönüşüm Olabilir






Eğitimde Hibrit Öğretmen Modeline Doğru Bir Dönüşüm Olabilir:


1--Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, uzaktan eğitim modellerinin pandemiden sonra da bizimle kalacağını belirterek, “ Daha da ötesi, eğitimde hibrit öğretmen kavramının yerleşeceğini söyleyebilirim” dedi.


2--Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ile pandemi dönemiyle birlikte daha'da öne çıkan dijital eğitimdeki öncü uygulamalarını, eğitimin geleceğini, hibrit Öğretmenleri ve öğretmenlerine verdikleri dijital pedagoji eğitimini konuştuk


2.1--Eğitimde hibrit modelin devam edeceğini daha da önemlisi “hibrit öğretmen” kavramının yerleşeceğini söyleyebilirim.


2.2--özellikle farklı kademelerin derslerine giren branş öğretmenlerimiz hem yüz yüze hem online eğitimi aynı anda yürütüyor. Bu iki farklı yöntemin gerektirdiklerine hâkim olmak durumundalar ki eğitimi en iyi şekilde devam ettirsinler.


2.3--“Hibrit öğretmen” kavramı temelde bu. Farklı platformların dinamiklerine birlikte uyum içinde devam edebilen, bu alanda öğretim teknolojileri ve yöntemleri konusunda fikri olan, yeni buluşları olan öğretmenler hibrit öğretmenler olarak adlandırılıyor.


3--Öğrencilerimiz, “dijital yerli” olarak adlandırdığımız kuşaktan. İnternetin, internet teknolojilerinin içine doğmuş bir nesilden bahsediyoruz. Dolayısıyla adaptasyon sorunu yaşamadılar.


3.1--Geriye, yüz yüze eğitimde sağlanan sınıf kontrolü, odaklanmayı etkin bir şekilde sağlama konuları kalıyor ki bunlar da “dijital pedagoji” konusu.


3.2--Bizler de öğretmenlerimizi bu konuda derinleştirmek üzere çalışmalar gerçekleştirdik ve sonuçta öğrencilerimizin bu anlamdaki entegrasyonlarında da başarılı olduğumuzu söylemek mümkün.


3.4--Pandemiyle birlikte hayatımıza giren ve önümüzdeki yıllarda çok duyacağımız “hibrit öğretmen” kavramı da dijital pedagojiden ayrı düşünülemez


Kaynak:Para Dergisi





Makalenin İzlenme Sayısı : 241

Eklenme Tarihi : 21.05.2021

Önceki sayfaya geri dön.