MAKALELER / Eczacılık Fakülteleri Sadece Ar-Ge Yapmalı-Bazı






Eczacılık Fakülteleri Sadece Ar-Ge Yapmalı-Bazı:


1--Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan,Türkiye'nin ilaç ithalatının hızlı arttığını vurgulayarak, yerli üretimde katma değerli yeni teknoloji ilaçlara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.


2-- İlaç reçetelerinin ticari isimle değil etken madde ile yazılarak eşdeğer ilaç kullanımının artırılması önerisinde de bulunan Saydan, "İlaçta katma değerli gelişim yaratmak için bazı eczacılık fakültelerinin sadece Ar-Ge'ye ayrılması gerekiyor” dedi.


3--Son dönemde ihracatta artış yaşanmakla birlikte ithalatın aşağı çekilmesi yönünde de adımlar atılması gerektiğine değinen Saydan, "Veriler göz önüne alındığında güçlü altyapısı olan bir ilaç sanayimiz var ancak yüksek katma değerli biyo- teknolojik ürün ve aşı üretimi konusunda eksikliklerimiz göze çarpıyor.


4--Dünyada Ar-Ge yatırımlarının % 15'i ilaçlara yapılıyor. İlaç Ar-Ge çalışmalarını sevk ve idare edecek yeni bir mekanizmanın oluşturulması gerekiyor.


5--Ülkemizde kullanılan ilaçların % 84'ü yerli üretim olmasına rağmen, bu grubun üretilen değerden aldığı pay % 40 civarlarmdadır” dedi.


Kaynak:Dünya Gazetesi





Makalenin İzlenme Sayısı : 281

Eklenme Tarihi : 21.05.2021

Önceki sayfaya geri dön.