MAKALELER / Yüksek Katlı Binalarda Soğutma-Isıtma Çözümü-Isı Pompası





Yüksek Binalarda Soğutma-Isıtma Çözümü-Isı Pompası:

 

1—Dış hava kompanzasyonlu Isı Pompası ile mekanların ısıtılması, soğutulması,kullanım sıcak suyu üretimi tek cihaz ile karşılanmaktadır. Isıtma ve soğutma için akümülasyon tankı kullanılmadan direk evin tesisatına bağlanarak montaj kolaylığı sağlanmıştır.

 

2—Cihaz balkona yada yangın merdiveni dış duvarı önüne sac para van arkasında olacak biçimde yerleştirilebilir.

 

3—Isı Pompası Tercih Nedeni:

 

1--Isı pompası, kullandığı enerjinin %75'ini havadan alıp sadece %25'ini elektrik olarak kullanır ve ısıyı taşıma işlemi yaptığı için elektrikle ısıtma ya da soğutma yapan sistemlere göre %75 oranında daha tasarrufludur.

 

2--ısınma ve serinleme ihtiyacınızı karşılarken aynı zamanda kullanım suyunu da ısıtır.

 

3--Isı pompasının klimadan farkı ,klimanın kullandığı enerjinin tamamı elektrik enerjisidir.

 

3.1--Oysa ki ısı pompası kullandığı enerjinin sadece %25'ini elektrik enerjisinden kullanır.

 

3.2--Klima sistemlerinde dış ünite ile sadece dış havayı kullanarak çalıştığı için dış havanın çok sıcak ya da çok soğuk olması sistemin çalışma aralığındaki verimini düşürecektir;

 

3.2.1--fakat ısı pompası cihazı havadan suya ısı aktarma özelliğiyle değişen hava koşullarına daha geç cevap verecek ve daha verimli çalışacaktır.

 

4--İlk Kurulum Maliyeti

 

4.1--Bir konutun enerji giderlerinin ortalama %70'i ısıtma-soğutma giderleridir. Bu gideri ısı pompası kullanarak %80 oranında düşürebilmekte.

 

4.2--İlk kurulum maliyeti (hava, toprak ve su kaynaklı ısı pompaları) karşılaştırıldığında en düşük kurulum maliyetine sahip sistem hava kaynaklı ısı pompasıdır.

 

5--Isı pompasına bağlanan bir fan-coil cihazıyla ortamın konfor şartlarında serinletilmesi veya ısıtılması aynı zamanda tesisat bağlantısıyla kullanım sıcak suyu üretilir.

 

6--Isı Pompası Tercih Nedenleri:

 

1--Yüksek tasarruf sağlar.

2--Enerji verimliliği yüksektir. %75'e varan enerji tasarrufu sağlar.

 

3--Montajı kolaydır.

4--Doğa dostu akışkan ile sıfır ozon delme etkisi, düşük CO2 emisyonuna sahiptir.

 

5--Bakım masrafları düşüktür.

6--Kullanım ömrü uzundur.

 

7--Mevcut bir sisteme adapte edilebilir.

8--Isı pompaları ile mekan ısıtma ve soğutma yapılabildiği gibi dört mevsim sıcak su ihtiyacı da karşılanabilmektedir.

 

9--Cihazın kurulumu için ödenen bedelin geri ödeme süresi kısadır.

 

10--LPB Bağlantısı sayesinde kurulum ayarları bilgisayar ekranından da rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca geliştirilen cihazlarla, müşterinin isteği doğrultusunda eklenen modül ile uzaktan bağlantı kurulabilmektedir.

 

11—Ecocycle ısı pompalarında ısı pompaları dış hava kompanzasyonlu olarak çalışmaktadır.

 

12--Büyük kapasitedeki ısı pompaları kademeli olarak da imal edilebilmektedir. Böylece ısı pompasının sahip olduğu kontrol sistemi gerekli enerji ihtiyacına göre belirli kademelerde sistemi çalıştırarak, enerji tasarrufu sağlamaktadır.

 

13--Kullanılan hidrolik pompalar, ayarlanan sıcaklık ile anlık sıcaklık arasındaki diferansiyel farka göre inverterli olarak çalışmaktadır. Böylelikle pompaların fazladan çalışmasının önüne geçilerek, enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

 

14--Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü zamanlarda bataryadaki buzlanmanın engellenmesi için pasif ve aktif defrost yöntemi kullanılmaktadır.

 

15--Geniş kanat yüzeyine sahip EBM marka fan ile daha düşük devirlerde yüksek hava debisi elde edilmektedir. Böylece ses seviyesini düşük seviyelerde tutulabilmektedir.

 

16--Geliştirilen tüm kapasitelerde lehimli, yüksek verimli, plakalı eşanjörler kullanılmıştır. Bu eşanjörler vasıtasıyla soğutma ve ısıtma modunda yüksek verimlilik değerleri elde edilmektedir.

 

17--Değişen hava sıcaklıklarında çıkış suyu sıcaklığı kontrol sistemi tarafından otomatik olarak sınırlandırılmaktadır. Böylece kompresör, çalışma sınırları içerisinde kalarak, daha uzun ömürlü olmaktadır.

 

18--Ecocycle Isı Pompalarının sahip olduğu yazılım sayesinde solar sistemlere-güneş destekli sistemlere ait devre elemanları ısı pompasının kontrol kartı ile denetlenebilmektedir. Böylelikle sensörlerden gelen verilere göre sistemdeki pompaların kontrolü için ekstra kontrol sistemine ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

19--Soğuk kış günlerinde ısı pompasında oluşabilecek herhangi bir arıza sonucunda donma problemi ile eşanjördeki deformasyonları önlemek amacıyla "donma koruma sistemi" geliştirilmiştir. Geliştirilen bu sistem ile su sıcaklığının 5°C'nin altına düşmesi halinde, ısıtıcı elemanlar devreye girerek donmayı önlemektedir.

 

20--Isı pompasında oluşabilecek arıza durumunda ısıtmanın sorunsuz şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla backup sistemi geliştirilmiştir. Geliştirilen bu sistem sayesinde ısı pompasında oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda "akış ısıtıcıları ve daldırma tip elektrikli ısıtıcılar" devreye girerek ısıtmanın devamını sağlayabilmektedirler.

 

21--Cihaz içerisinde bulunan basınç svitchleri ve 9 farklı noktadan veri aktarımı yapan sıcaklık sensörleri ile mükemmel güvenlik sağlanmaktadır.

 

22--Kullanılan kontrol ünitesi bünyesinde toplamda 9 adet röle çıkışı, 15 adet sensör ve 4 adet basınç anahtarı girişi olmak üzere toplam 28 noktadan kontrol edilebilme özelliği ile çok çeşitli kullanım ve güvenlik kontrolü barındırmaktadır.

 

23--Ortam sıcaklığı donma sıcaklığına yaklaştığında sistem yine otomatik çalışarak ortamın donma sıcaklığının üstünde kalmasını sağlar.

 

24--Cihazdaki dijital kumanda konsolundan cihaz ile ilgili tarihçeye ulaşılabilir, cihazın kurulduğu İlk günden itibaren tüm verilerini depolayan sisteminden bilgi sahibi olunabilir; Ayrıca sistemde oluşan hataların tarihçesi ve hata cinsi öğrenilebilir.

 

25--Ayarlanan gece çalışma (fabrika ayarları sabah 6:00 akşam 22:00 konfor şartı, akşam 22:00 ile sabah 6:00 arası düşük konfor set değeri) saatleri arasında ortam sıcaklığını otomatik olarak 24°C'e ayarlayarak hem maksimum ekonomik çalışma sağlar hem de uyku esnasında ortamda bulunan kişilerin sağlığını korur. Bahsedilen set değerleri kullanıcı tarafından değiştirilebilir.

 

26--İstenildiği takdirde haftalık, günlük ve tatil programları ayarı yapılabildiği gibi farklı ihtiyaçlara yönelik kullanım modları da seçilebilir.

 

27--Birden fazla ünite kaskadlanarak daha yüksek kapasiteler de elde edilebilir.

 

28--Ecocycle Isı Pompalarımız ile ;

 

28.1--Mekan Isıtmada maksimum 60°C e kadar çıkış suyu sıcaklığı

 

28.2--Soğutmada minumum 7°Ce kadar çıkış suyu sıcaklığı

 

28.3--Kullanım suyunda maksimum 60°C e kadar çıkış suyu sıcaklığı sağlar

 

28.4—Isı Pompası ile: 1--Sıcak Su (Kullanım),2--Radyatör (Isıtma),


2.1--Fancoil (Isıtma, Soğutma),3--Yerden Isıtma,4--Havuz Isıtma




Makalenin İzlenme Sayısı : 224

Eklenme Tarihi : 21.04.2021

Önceki sayfaya geri dön.