MAKALELER / Müteahhitlik Meslek Yüksek Okulu Kurmak






Müteahhitlik Meslek Yüksek Okulu Kurmak:

 

1--Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, sektörde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm olmak amacıyla ‘Adana Meslek Lisesi’ kurmak istediklerini açıkladı.

 

2--Müteahhitlik okulunun önünü açarak bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karslıoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 2 yıllık müteahhitlik meslek yüksek okulunun müfredata gireceğini belirtti.

 

3--Meslek yüksekokulunun ardından sırada meslek lisesi olduğunu kaydeden Karslıoğlu; “Oda başkanları ile görüştük. Meslek lisesi kurma projemizden bahsettik, kabul gördü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile görüşülüp projeyi hayata geçireceğiz.

 

4--Karslıoğlu, şöyle devam etti: “OSB Başkanı’na soracağız hangi sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşanı-yor. Kaynakçı mı, duvar ustası mı, elektrikçi mi hangi sektörler sıkıntılıysa ona yönelik bölümler açacağız. Firmalardan gelen talepler de dikkate alınacak. Odalara soracağız, esnafa soracağız hangi sektörde eksiklik varsa ona göre öğrenci yetiştireceğiz.

 

5—Yorum:

 

1--Müteahhitlik yüksek okulu iyi bir çözüm.Müteahhitlerin eğitimli insanlar olması inşaat işinde kaliteyi yükseltecektir.

 

2--Müteahhitlerin çocuklarıda bu okulu okuyarak babalarından aldıkları dolaylı eğitimle çok daha iyi müteahhitler haline gelebilirler.

 

3--Özellikle inşaat işlerinin yoğun olduğu istanbulda en az 2-3 tane müteahhitlik yüksek okulu olması önemli olabilir.

 

4--Ayrıca müteahhitlik karnelerinin verilmesinde kalite daha yukarı çekilebilir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 198

Eklenme Tarihi : 21.04.2021

Önceki sayfaya geri dön.