MAKALELER / Ağaç-Evlenecek Çiftlerin Ağacını Belediye Diksin





Evlenecek Çiftlerin Ağacını Belediye Diksin


1—G.Antep Şahinbey Kaymakamlığı ve Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde Şahinbey Burç bölgesinde bulunan ‘Kazankak’ mevkiine yeni evlenecek çiftlerin fidan dikmeleri amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu. 


2--Yeni evli çiftler için oluşturulan hatıra ormanında çiftler, hatıra ormanına ağaç dikerek ahşap panoya, metal üzerine işlenmiş isimlerini çaktı. Yeni evli çiftler için oluşturulan hatıra ormanı sayesinde çiftler, doğacak çocuklarına çevrecilik bilinci aşılayacak.


3--Ülkemizde orman alanı yurdumuzun yüzde 26’sını kaplamaktadır. Bu oran dünya ortalamasının biraz altındadır.


3.1--Gaziantep’te ise orman alanları genel olarak yüzde 15 civarındadır. İl olarak Türkiye ortalamasının altında. Bu nedenle kamu, kurum ve kuruluşları olarak hem de bu kentte yaşayan vatandaşlar olarak ağaç dikimine önem vermesi gerekir.


3.2—G.Antep te orman alanları Türkiye’nin orman alanı kadar olsaydı ildeki erozyonun önlenebilecekti.


4—Çıkarılacak bir kanunla evlenecek çiftlerin seçeceği bir ağaç ve metal plaket üzerine isimleri yazılması ve bunu belediyelerin nikah işlemlerinde ücret olarak alması-park ve bahçeler Md. tarafından belediye sınırları içinde ağaçların dikilmesini sağlaması uygun olabilir.Bu şekilde ağaçlandırma için de sağlam bir kaynak sağlanmış olabilir.


5—Ulusal Ağaç dikimi seferberliği içinde Ağaç dikimi için askerlikte en az 10 gün,bütün okullarda 3 gün kanunen ağaç dikimi için tebliğ-kanun olarak kabul edilirse ağaç dikimine ciddi katkı yapılabilir.

Kaynakça:http://www.telgraf.net/


2--Belediyeler yönetmelik çerçevesinde karbon hesabına göre yeni yapılan her bina için 5 cm çapında %50 meyve+%50 süs ağacı dikmek gerekir.Bu konuda teknik elemanların taviz vermemesi uygun olacaktır.Bu anlamda peyzaj projesi ve sulama projesi istenebilir.


2.1--Ağaç onayı projeye karbon hesabına göre Mak.Müh tarafından işlenip , işbitirme safhasında Makina Müh tarafından sulama projesi ile birlikte onaylanabilir.Ağaçlar delikli kaldırım taşlı bordürde örneğin 60x60x60 cm bir çukura 50 cm uzunluğunda 50mm spriral boru ağacın dibine uzatılıp az gübre ile dikilip,sabah-akşam su verilmeli-ağaç 2 kazık ile korumaya alınabilir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 296

Eklenme Tarihi : 21.04.2021

Önceki sayfaya geri dön.