MAKALELER / X-Ray Cihazı- Mobil Dijital






X-Ray Cihazı- Mobil Dijital:

 

1--Mobil x ışını cihazları sağlık alanında etkin şekilde kullanılıyor. Barındırdığı mobilite özelliği sayesinde hastaların çekim odasına gitme zorunluluğu olmadan ve fazla hareket etmesine gerek kalmadan çekimleri sağlanıyor.

 

2--ASELSAN Mobil Dijital X-Işını Cihazı, Türkiye'nin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirildi ve CE belgesi ile tescillendi. Böylece cihazın sağlık, güvenlik ve çevre standartlarına uygunluğu belgelenmiş oldu.

 

2.1--ASELSAN mobil radyografi sistemleri konvansiyonel ve dijital sistemleri ile zor ve acil durumlarda en hızlı sonuca ulaşmayı sağlıyor. ASELSAN mobil x ışını ürün ailesi, sürüş algoritması, kolay x ışını kaynağı pozisyonlaması ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde rakiplerinden ayrılıyor.

 

2.2--Üretilen prototipler, yakın zamanda klinik denemelerde kullanılmak ve geri bildirim toplamak üzere hastanelere gönderilecek.

 

3--ASELSAN’ın yeni nesil mobil x ışını sistemi, hastalar için gelişmiş dijital görüntüleme teknolojisi sunuyor. Bu gelişmiş, taşınabilir sistemin odağında, yeni nesil kablosuz dijital dedektör yer alıyor.

 

3.1--Verimliliği fazla, görüntü kalitesi yüksek ve çok fonksiyonlu özgün tasarıma sahip cihaz, hızlı kurulum ve kolay görüntü incelemesiyle kullanıcının işini kolaylaştırıyor.

 

3.2--Kablosuz dedektörü ile daha doğru ve kolay pozisyonlamaya imkan veren cihaz, opsiyonel uzaktan kumandalı kablosuz infrared kontrolüyle maksimum radyasyon koruması sağlıyor.

 

3.3--Cihazın kullanım konseptinde bakımevleri, evler, araziler, klinikler, tutukevleri, askeri sahra operasyonları, yoğun bakım üniteleri, acil servisler, ortopedi servisleri veya röntgen cihazının hastaya götürülmesi gereken yer ve koşullar yer alıyor.

 

3.4--Vücut içinde x ışını saçılımı nedeniyle görüntü üzerindeki bulanıklaşmayı giderecek algoritmalar cihazlara aktarılacak.

 

3.5--Yapay zeka destekli akciğer hastalıkları tespiti, kırık kemik tespiti ve benzeri yardımcı sistemler cihaza entegre edilecek.

 

Kaynak: https://gazeteyenigun.com.tr/-AA




Makalenin İzlenme Sayısı : 194

Eklenme Tarihi : 21.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.