MAKALELER / Kargo ATM si-Capsule 7/24






Kargo ATM si-Capsule 7/24:

 

1--Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız kargo cihazı, şubedeki tüm işlemleri 7/24 yapmaya imkan sağlıyor. "Kargo ATM'si" gibi çalışan cihazın seri üretimine haziran ayında geçilecek.

 

2--Geliştirdikleri cihazla ilgili bilgileri TRT Haber'le paylaşan Girişimci Ümit Budak, farklı teslim ve alım modellerini geliştirmek için 3 yıllık bir Ar-Ge çalışması yaptıklarını anlattı.

 

2.1--TÜBİTAK'tan da onay alan projenin sonucunda "Capsule 7/24" adını verdikleri otonom kargo cihazını üretmeyi başardıklarını söyleyen Budak, "Dünyada tek olan cihazımız hem kargo alıp verme hem de gönderme işlemlerini ve e-ticarette iade işlemlerini tek başına gerçekleştirebiliyor" dedi.

 

2.2--Mesai saatleri dışında da kargo almak ve göndermek mümkün

 

2.3--Cihazı kullanarak kargonuzu nasıl gönderebilirsiniz? Ümit Budak cihazın çalışma şeklini şöyle anlattı:

 

2.3.1--"Kargo vermeye gidiyorsunuz, kargoyu haznesine yerleştiriyorsunuz. Ölçüm ve tartımı optik okuyucularla yapılıyor. Sonrasında barkod oluşturularak kutu üzerine yapıştırılıyor. Cihaz, efektif olarak  gönderinin hacmine göre raflayabiliyor. 

 

2.3.2--Almak istediğinizde ise telefonunuza gelen SMS kodu veya uygulamayı yüklediğiniz zaman karekodunuzla kargonuzu istediğiniz Capsule'den teslim alabiliyorsunuz. Saat 18.00'den sonra işten çıkan biri için kargo göndermek ve almak bundan sonra daha kolay olacak.”

 

2.4--Nüfusun hareketliliğinin yoğun olduğu yerlere kurulacak olan cihazın Prototipi tamamlanmış olup seri üretimine haziran ayında geçilecek. AVM'ler, kampüsler, toplu konut idareleri... Bu yılki hedef nüfus hareketliliğinin yoğun olduğu 100 noktada olabilmek.

 

Kaynakhttp://www.yenikonya.com.tr/teknoloji/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 241

Eklenme Tarihi : 21.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.