MAKALELER / Deniz Ürünleri Tüketmenin Faydaları






Deniz Ürünleri Tüketmenin Faydaları


1--Su ürünlerinin, balıklar, kabuklular, su bitkileri ve bunlardan elde edilen her şeyin biyolojik değeri yüksektir.


2--Su ürünlerinin  özellikle esansiyel amino asitler bakımından daha zengindir. Esansiyel veya temel olarak adlandırdığımız bu yapılar yaşam boyunca almak zorunda olduğumuz ama insan vücudunda sentezlenemeyen yapılardır


3--Su ürünleri yağda çözünen A, D, E, K vitaminleri bakımından zengin olup karbonhidrat içeriğinin çok çok düşük olduğu için şeker hastalarının dahi rahatça tüketebilir.  


4--Su ürünleri 1,5-2 yaşından itibaren yaşam boyu tüketilmeleri sağlık için uygundur. Uygun pişirme teknikleri kullanılarak yaşlı, sindirim sorunları olan kişilere bile sunulabilir.


4.1—Su ürünlerinde et yapısı boşluklu olduğu için sindirimi kolaydır.


4.2—Vejetaryenlerin kullandığı  ceviz, soya, keten tohumu esansiyel yağ asidi ve proteinlerin içeriğinde bulunduran bitkilerin var olmasına  karşılık insanın gereksinimlerini karşılayacak elementleri dengeli olarak (ideal oranlarda) bünyesinde bulunduran doğal gıdalar su ürünleridir.


4.3--Su ürünleri 'haftada en az 2 veya 3 gün tüketilmeli' sloganıyla yapılan reklamlar, inanılması doğru olup  gereken bilimsel desteğe sahip  gıdalardır.


5--Su ürünleri aylarca muhafaza edilebilir.Kurallara uygun olarak işlenen bir ürünün tazelik değerlerine çok yakın olarak aylarca muhafaza edilebilir.


6--İç organları çıkarılmamış, anında derin dondurulmamış bir balığın bozulma süreci çok daha hızlı olur.


6.1--Tazelik değerlerini muhafaza edebilmek için önlem almak gerekir.

 


Kaynakça:http://www.burasicanakkale.com/






Makalenin İzlenme Sayısı : 518

Eklenme Tarihi : 09.07.2019

Önceki sayfaya geri dön.