MAKALELER / Resim Vincent Van Gogh'un 'Montmartre'deki Sokak Manzarası' Adlı Eseri Satıldı








Resim Vincent Van Gogh'un 'Montmartre'deki Sokak Manzarası' Adlı Eseri Satıldı

 

1--Uluslararası müzayede evi Sotheby's, Vincent van Gogh'un 'Montmartre'deki Sokak Manzarası' adlı eserinin 13 milyon 91 bin euroya alıcı bulduğunu duyurdu.

 

2--Uluslararası müzayede evi Sotheby's, Fransa'nın başkenti Paris'te canlı olarak yayınlanan bir müzayede ile Vincent Van Gogh'un heserlerinden 'Scène de rue à Montmartre' adlı tablosunu açık artırmaya çıkarmıştı.

 

2.1--Eserin, 5 ila 8 milyon euroya alıcı bulması beklenirken, Sotheby's eserin 13 milyon 91 bin euroya satıldığını duyurdu. Alıcının kimliği ise açıklanmadı.

 

2.2--Sotheby's, eserin 1887'de boyandığından bu yana halka sergilenmediğini belirterek, satış fiyatının sanatçı için Fransa'da bir rekor olduğunu söyledi.

 

2.3--Van Gogh'un Paris'te geçirdiği iki yıl boyunca ürettiği 200'den fazla resimden biri olan eserde, bir değirmen, bir çift ve iki çocuğun yanı sıra yapraksız ağaçlar görülüyor. 

 

2.3.1--'Montmartre'da Bir Sokak Manzarası' adlı eser, çizildiği 1887'den bu yana 100 yıldan uzun bir süre tek bir Fransız ailesinin koleksiyonundaydı.

 

2.4--Halka açık bir müzayedede satılan son Van Gogh eseri ise, 2017'de ABD'nin New York kentinde 81 milyon dolara satılan 1889 tarihli 'Bir Tarlada İşçi' eseri olmuştu.

 

3—Yorum:

 

1—Sanat ekonomisi altın gibi ciddi bir yatırım alanı-her ülkede GSMH belli oranının oluşturabilmekte.

 

2—Sanat-Spor-Bilim-Kültür bir ülkenin can damarları.Hükümetler bu alanı ciddi anlamda teşvik edebilir.

 

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 357

Eklenme Tarihi : 21.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.