MAKALELER / Yerli Scooter Martı








Yerli Scooter Martı:

 

1--Türkiye'nin yerli ve milli mikro-mobilite startup'ı 'Martı' İstanbul’da faaliyete geçti.

 

2--İstanbullulara yoğun trafikte hızlı, kolay, keyifli yolculuk imkanı sunan scooter sistemi Martı’nın hedefi orta uzun vadede yurt dışına da açılmak.

 

3--Martı'nın kurucusu Alper Öktem, Yeni Şeyler Rehberi’nde şirketinin hikayesini, işleyişini ve gelecek planlarını anlattı:

 

3.1--Elektronik scooter ile ABD’de bir iş seyahatinde karşılaştım. Kısa mesafeleri hızla ve kolayca kat edebilmek için son derece etkili bir çözüm olduğunu görünce mikro-mobilite kavramını Türkiye’ye kazandırmaya karar verdik.

 

3.2--Martı fikri de böylece doğdu. Önce test amaçlı Anadolu yakasında faaliyete geçtik, ardından gelen talep üzerine Avrupa yakasında da hizmete girdik.

 

3.3--Öncelikli hedefimiz Martı'yı İstanbul'da daha yaygın hale getirmek. Ardından da Bulgaristan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere yayılmayı planlıyoruz.

 

4--Martı'larımızın elektronik aksamı Türkiye'de üretiliyor, üzerinde kullandığımız yazılım tamamen Türk mühendisler tarafından hazırlandı.

 

4.1--Martı, cep telefonuna yüklenen bir uygulama üzerinden çalışıyor. Kullanıcı, uygulama üzerinden bulunduğu bölgede boşta olan Martı'ları görebiliyor.

 

4.2--Seçtiği Martı'nın üzerindeki QR kodunu okutarak aracın kilidini açıyor.

 

4.3--Yolculuk bitiminde de yine QR kodu cep telefonuna okutuluyor ve araç üzerindeki kilitle bir yere bağlanıyor.

 

4.4--Scooter yolculukları istatistiksel olarak, otomobil, motosiklet, bisiklet ve uçak yolculuklarından daha güvenli.

 

4.5--İstanbul’da kaldırımlarda yaya trafiğine engel olmamak amacıyla yurt dışındaki modellerin aksine Martılarımızı kilitle bir noktaya sabitliyoruz. Bu kilit sistemi güvenlikten ziyade, kamu düzeni için önemli bir konu.

 

4.6--Ayrıca hızımızı da elektronik olarak 18 kilometre ile sınırladık.

 

5—Yorum:

 

1—Elektrikli scooter ile kısa mesafe yolculuğunda belli oranda kullanılırsa faydalı olabilir.

 

2--Aynı zamanda bisiklet ve scooter yolları için örneğin 1.20 m genişilğinde bisiklet yolu yazılı yol ayrılması işinin ilçe belediyeleri tarafından yapılması uygun olabilir.

 

3—Kısa mesafe taşımacılığında örneğin 1-2 km mesafe için çok duraklı İstanbul kartın kullanıldığı yürüyen yollarda yapılabilir.Kısaca sürdürülebilir ulaşımda çözümler her zaman mevcut.

 

 

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/





Makalenin İzlenme Sayısı : 349

Eklenme Tarihi : 21.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.