MAKALELER / Manda Yoğurdu Kanser Riskini Düşürüyor






Manda Yoğurdu Kanser Riskini Düşürüyor


1--Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri, 440 fare üzerinde TÜBİTAK destekli yaptığı araştırma, manda yoğurdunun kolon ve rektum (kolorektal) kanser riskiniönemli oranda azalttığını ortaya koydu. 

 

2-- Araştırma kapsamında, probiyotik yoğurdun ve kefirin kanser oluşmadan önce veya en azındankanserojen maddeye aynı anda maruz kalma döneminde alınmasının, kanser riskini düşürdüğünün gözlemlendiğinin tespit edildiği vurgulandı.

 

3--Probiyotiğin, düzenli olarak yeterli miktarda tüketildiğinde bağırsak mikro florasına yerleşerek, normal beslenmenin ötesinde çeşitli faydalar sağlayan mikroorganizmalar'' olarak tanımlanmakta.


4--Çalışmalarda, manda yoğurdu ve L.rhamnosus ile hazırlanan ürünün diğerlerine göre tümörden koruyucu ve tümör oluşumunu önleme etkisinin daha anlamlı olduğu sonucuna varıldı.


5--Bu durum, süt yağının bileşiminde doymuş yağ asitlerinin oranı daha fazla olduğu için, manda yağlarının kıvamı, donma ve erime noktaları ile iyot sayısı inek sütüne göre bir hayli farklı olmasından kaynaklanabilir.


6—Manda yoğurdu, bazı temel yağ asitleri ve yağda eriyen vitaminleri oldukça yüksek seviyelerde içermesi nedeniyle önemli bir hayvansal üründür. 


Kaynakça:http://www.yeniasir.com.tr/





Makalenin İzlenme Sayısı : 530

Eklenme Tarihi : 09.07.2019

Önceki sayfaya geri dön.