MAKALELER / E Para-E Eğitim-E Ticaret-E Dergi-E Turizm






E Para-E Eğitim-E Ticaret-E Dergi-E Turizm

 

1—Elektronik Para:

 

1—Dünyada bazı kesimlerce Elektronik paraya geçme çabaları var.Bu anlamda bitcoin in yıldızı parlatılmaya çalışılıyor.

 

2—Arkasında hazinesi-hazinesinde piyasaya sürdüğü paranın karşılığı olan rezerv(altın vs) olmayan para ne kadar hakiki paradır.

 

3—2 hafta evvel pakistanda bütün ülkede elektrikler kesildi.Bitcoin vs elektronik paralar için şu risk vardır;bilgisayara bağlı elektrik gittimi-virus bulaştımı-hesaplar hacklendimi bütün paranızda buharlaşabilir.Bu anlamda şu söylenebilir: reel ekonomide ulusal paraların yerini elektronik paralar alamaz ancak elektronik paralar karşılığı olan ulusal para dahilinde e ticareti artırabilir.

 

2—E Eğitim:

 

1—Yüzyüze eğitimde eğitimde verim %80 ise e okul ile eğitimde ancak %25-30 olabilir.Bu nedenle e eğitim gerçek eğitimin yerini alamaz alsa insanlar cahil yetiştirilir başka bir şey çıkmaz.Uygarlığı oluşturan eğitimli ve bilgili insanlardır.

 

2—Sonuç olarak Sınırlı e eğitim eğitime destek verebilir-desteklenebilir.Eğitim büyük ölçüde usta-çıkar ilişkisidir.Usta bilgisayar olabilir mi

 

3-- E Ticaret:

 

1—E ticaret gerçek-hakiki ticaretin yerini tutamaz ancak e ticaret ile ticaret hacmi artırılabilir.Ticarette alacağın malı görmek-test etmek-kontrolunu yapmak önemli.Dolayısıyla e ticaret ticaretin her alanına herhalde uygulanamaz.

 

4—E Dergi:

 

1—İnsan eğer okuyacaksa bir gazeteyi eline almalı ve kağıdını buruşturabilmelidir.E dergi hiçbir zaman gerçek bir gazete dergi okumanın yerini herhalde almaz ancak yaklaşabilir.

 

2—E dergi-gazete ile gazete-dergi okuma alışkanlığını arttırılabilir ve gelişmesine yardım edebilir.

 

5—E Turizm:

 

1—Üzerinde yürümediğiniz bir turistik yol-dokunmadığınız veya fiziki olarak görmediğiniz bir tarihi eseri sanal ziyaret ile gerçek ziyaret farkı herhalde ancak % 30 olabilir.Kısaca sanal turizm ancak gerçek turizmin %30 u eder.

 

1.1—Bu anlamda dış turizm zayıf ise ancak iç turizm teşvik edilerek turizm gelirleri artırılabilir

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 269

Eklenme Tarihi : 15.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.