MAKALELER / Emisyon Azaltan Biyodizel-Alge Biodiesel





Emisyon Azaltan Biyodizel-Alge Biodiesel:

 

1--Algae Biodiesel endüstriyel atık suları ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtarak bu atıklardan karbon negatif mikroalgal biyoyakıt üretimi yapan bir girişim.

 

1.1--Üretilen biyodizel dizel motorlarda modifikasyonsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Aynı zamanda setan sayısı, CFPP gibi yakıt özellikleri petrol- dizeliyle aynı kalitede özellik gösteriyor.

 

2—Alge biyodizel kükürt emisyonunu sıfıra indirirken, C02,SOx, NOx gibi sera gazlarını ise % 70 azaltıyor.

 

3--Algae Biodiesel üretim sürecinde karbon yakalama prosesi sayesinde baca gazının içerisindeki C02’i absorbe ediyor, endüstriyel atık sudaki azot, fosfor gibi çevreye zararlı maddelerin giderimini sağlıyor.

 

4--Algae Biodiesel’in kurucusu Selen Şenal, “İklim değişikliğine sebep olan sera gazı emisyonlarını üretimden tüketime azaltılıyor ve bu sayede iklim değişikliği sınırı olan 1.5 derecelik altında kalmak hedefleniyor.

 

4.1--Üretimde bertaraf gerçekleştirdiğimiz için sanayinin en önemli çevre problemleri olan atık su ve baca gazının giderimi sağlanıyor.

 

5--Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden en az 10 tanesinde pozitif etki yaratıyor.

 

6--Algae Biodieselin potansiyel müşterileri EPDK tarafından belirlenmiş olan dağıtıcı lisanslı petrol firmaları ve sanayide atık su/ baca gazı üretimine sebep olan tüm üretim tesisler.

 

7--Doğrudan son kullanıcıya satış olmamakla birlikte ürünleri harmanlama ürün

kategorisine giriyor. Algae Biodiesel şu a pilot sera ölçeğinden üretim tesisi ölçeğine geçmek için yatırım turunda” diyor.

 

Kaynak:Para Dergisi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 283

Eklenme Tarihi : 21.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.