MAKALELER / Sektörlerin İhracat Planları-2021






Sektörlerin İhracat Planları-2021:

 

1--Çelik………. ABD ve AB yaptırımlarına karşı, Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerine yoğunlaşacak.

 

2—Demir-Demir dışı metaller….. Hindistan, Meksika, Çin ve Rusya'nın yanında Afrika'ya da özel bir önem veriliyor. . ABD pazarında tanıtım yapacak.

 

3—Hazır Giyim-Konfeksiyon……… İngiltere pazarındaki avantajların STA ile korunması büyük önem taşıyor. AB pazarına yüklenirken, rekabetçi fiyat avantajına yaslanacak.

 

4—Kimyevi Maddeler……… ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Hong Kong, Panama ve İtalya pazarlarına ağırlık verecek.

 

5—Madencilik……… Güney Amerika, Avustralya, Hindistan pazarına odaklanacak. ABD'ye mermer-traverten ihracatını artıracak. Güney Kore'ye vergisiz ihracatı çoğaltacak

 

6—Makine ve Aksamları…….. Almanya ağırlıklı olmak üzere Avrupa'da faaliyetlerini artıracak. Düzenli katılman fuar ve organizasyonlar yeniden gündemleştirilecek. Ayrıca Rusya pazarı için özel ticaret etkinlikleri planlanıyor.

 

7—Mobilya ve Orman Ürünleri……. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları sonrasında Çin'den boşalan mobilya pazarına hızlı bir giriş yaptı. İhracatını

% 30’dan fazla artırdığı ABD pazarında 2021 yılında daha fazla pay almaya odaklanacak.

 

8—Otomotiv………… İngiltere ile STA, umutları artırdı. Kuzey Afrika, Rusya, ABD. Ortadoğu Ülkeleri ve Meksika, Brezilya gibi Latin Amerika ülkeleri AB dışındaki başlıca cazip pazarlar olacak.

 

9—Savunma……….. ABD. Almanya ve Umman ihracatta öne çıkıyor. Yeni dönemde bu ülkeler ile birlikte özellikle Orta Asya ülkeleri ile AB içinde İspanya ve İtalya'ya odaklanacak.

 

10—Tekstil ve hammaddeleri……. Türkiye'nin pazar payının % 5'in altında olduğu ABD ve Kanada'ya yüklenecek. Rusya'da son yıllarda kaybedilen pazar payını yeniden yakalamak için çalışılacak

 

Kaynak: 7şubat 2021- Ekonomist-S: 35




Makalenin İzlenme Sayısı : 202

Eklenme Tarihi : 21.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.