MAKALELER / Matematik Eğitimi








Matematik Eğitimi:

 

1--Geleceğin Ders Kitabı. Bilgisayarların verdiği görüntü ve hesap imkânlarından kullanıcı dostu bir biçimde faydalanarak matematik eğitimi vermeyi hedefleyen mathigon sitesi, Bett Show’da “Yüksek Övgüye Değer” ödülünü kazandı.

 

2--“Etkileşimli, şahsa özgü ve bedava” sloganıyla yola çıkan sitenin Türkçe çevirisi Matematiğin Peşinde Platformu tarafından yapılıyor, (https://mathigon.org

 

3—Öte yandan Youtube’de Matematik. Hocasından talebesine kadar tüm matematik sevdalılarının keyifle izleyebileceği youtube kanalları: 3BlueBrown, Numberphile, Mathologer ve standupmaths. Haluk Memili’nin yönettiği Pisagor Matematik Evi kanalıysa 184.000 takipçiye ulaşmış.

 

3—Bir başka kaynak ise matematiginpesinde.com Platformu.

 

3.1--“Ülkemizdeki matematik açlığını giderme konusunda yapılan nadir atılmaların yükünü paylaşmak” amacıyla yola çıkan platform, seminerler, hafta sonu dersleri, çeviriler gibi etkinliklerle dikkat çekiyor.

 

3.2--Temeli 2019 yazında Galatasaray Üniversitesinde düzenlenen Matematik Festivalinde atılan platformun banileri Can Ozan Oğuz (Galatasaray Ü.) ve Utku Kabuli Aytaç (St. Josef Lisesi). Bilhassa lise seviyesinde faaliyet gösteren platforma katkı veren gönüllü sayısı 15’e ulaşmış.

 

3.3--Platformun çıkardığı Matematik Bültenine kayıt için bkz. matematikbulteni.com

 

4-- Pentalitha Matematik Oyunları. Öğrenci merkezli ve keşif odaklı bir matematik eğitimi için Hakan Güntürkün (Tennesse U.) ve Özer Öztürk (Mimar Sinan U.) tarafından, Özgür Kişisel (ODTÜ) ve Alp Bassa (Boğaziçi Ü.) danışmanlığında tasarlanan Pentalitha, oyunlar aracılığıyla çocuklara matematik becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

 

Kaynak:Matematik Dünyası-2020-1-2




Makalenin İzlenme Sayısı : 581

Eklenme Tarihi : 15.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.