MAKALELER / 5G nin Dünyada Yayılımı-Özellikleri








5G nin Dünyada Yayılımı-Özellikleri:

 

1—Abonelikte Durum:

 

1--Dünya genelinde servis sağlayıcılar 5G ağlarını kurmaya devam ederken Çin'de 5G abone sayısı mevcut abone sayısının % 11'ine ulaşmış durumda.

 

2--Bu, ülkenin 5G'ye stratejik olarak odaklanması, servis sağlayıcılar arasındaki yoğun rekabet ve uygun fiyatlı 5G destekli telefonların sayısının artmasından kaynaklanıyor.

 

3--Kuzey Amerika'da ise yıl sonunda toplam mobil abone sayısının %4'ünün 5G abonesi olması bekleniyor.

 

3.1--Ticari kullanımın hızla artmasıyla 2026 yılında Kuzey Amerika'da 5G abone sayısının toplam abone sayısının % 80'ini oluşturması ve dünya genelindeki en yüksek sayıya ulaşması bekleniyor.

 

4--Avrupa'da 5G abonelik sayısının yıl sonunda toplam abone sayısının % 1ini oluşturacağı öngörülüyor.

 

5--2020 yılında bazı ülkeler, SG'nin kullanıma alınması için gerekli olan radyo spektrumu ihalelerini erteledi. Ericsson Mobilite Raporu'da ayrıca 2026 yılında her 10 mobil abonelikten 4 5G olacağı öngörülüyor.

 

5.1--Bu tahmin, abone sayısındaki artış ve nüfus kapsamı bakımından SG’nin tüm mobil bağlantı nesilleri içinde en hızlı artış gösteren teknoloji olduğunu doğruluyor.

 

2—Özellikler:

 

1—5G baz istasyonları 100 m arayla kurulabilir.Bu kadar yoğun elektromanyetik radyasyon

 

1—İnsanlarda hücre mutasyonlarına bağlı kanser vs artışına yol açabilir mi.Mevcut baz istasyonlarının emr etkilerine bağlı kanser vs değişimler oluştuğu bilinmekte.

 

1.1—5G radyasyonu böcek popülasyonunda ciddi azalışa-kadınlarda düşüke yol açabilmekte.

 

2—İnsanlarda ruhsal-fiziksel bazı bozukluklara yol açabilir mi

 

3—Kuşların ve hayvanların fizyolojik yapılarını bozabilir mi.Kuş göçleri-toplu hayvan ölümleri-kuşlarda görülen değişimler bilinmekte.

 

4—5G li alanlarda olan ağaçlar savunma mekanizması olarak yoğun reçine salgılamakta bu ise orman yangınlarını artırabilir mi.Yoğun reçine çıkışının orman yangınlarını küresel ısınma ile artıracağı herhalde açık.

 

5—Elektronik cihazlar arası iletişim hızını artırması için kurulması planlanan 5G şebekesine bağlı elektromanyetik radyasyonun etkisine insanların maruz kalması bu iş için değer mi.Zira sonuçta insanlar bitki ve hayvansal gıdalar tüketip mutlu olmak istiyor elektronik çip yemiyor.

 

5.1—5G dahil bütün cihazların bir yapay zeka sistemine bağlanması beraberinde hacklenme-şebeke çökmesi vs riskleride getirebilir.Zira doğal olarak kaotik işleyen sistemi yapay zeka ile lineer hale getirirseniz sistem çöküşe gidebilir.

 

5.2—Dünyada teknolojik ilerlemeye bağlı üst konumda bulunan kişiler tüm dünyanın 5G şebekesi ile bağlantılı yüksek kapasiteli yapay zeka ile kontrol edilmesini düşünmüş olabilir.Ancak tarihsel süreçte romalılar vs tüm devletler dünyayı tek elden ele geçirme ve yönetme hevesi hiçbir zaman yok olmadı.ve bu olgu hiçbir zaman gerçekleşmedi.

 

5.2.1--Ancak evrimsel süreçte insan beynini yönetim anlamında esas kabul edersek dünya çok devletli ve bu devletlerin birbiriyle entegre olduğu bir yapıya doğru gidebilir üniform tek bir yapının olduğu yapay zekanın yönettiği yapıya değil.

 

5.2.2—Ve hiçbir zaman doğal ortamımızı bozmandan teknolojiyi geliştirmeli ve kullanabilmeliyiz.Aydaki koloniden uzay mekiği ile dünyaya dönen bir kişi dünyadaki bahçeli evinde kuşkusuz bir vegan mangal yapmak isteyecektir.




Makalenin İzlenme Sayısı : 502

Eklenme Tarihi : 15.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.