MAKALELER / Isı Pompalarıyla % 80 Enerji Tasarrufu






Isı Pompalarıyla % 80 Enerji Tasarrufu:

 

1--Isı pompası üreticileri, enerji giderlerinde %80'e varan enerji tasarrufu sağlanabileceği konusunda iddialı.

 

2--Yüzde 100 yerli sermayeli Canovate Enerji, %85 yerlilik oranıyla imal ettiği ısı pompalarını satışa sundu.

 

2.1--Toprak, su ve havadaki ısıyı kullanan Canovate Isı Pompaları, enerjinin %70-80'ini toprak, su veya havadan alma mantığıyla çalışıyor.

 

2.2--Bu sayede ısınma amaçlı enerji giderlerinin %80'e varan oranlarda düşürülebildiği hesaplanıyor.

 

3--Canovate, ısı pompalarının yanı sıra, chiler üniteleri, crac ve adyabatik sistemlerini de yurtdışma ihraç etmeye başlıyor.

 

4--Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, yerden ısıtma ve fancoillerle soğutma yapılan bir binadaki 3600 metrekare kapalı alanın ve 150 metreküp havuzunun ısıtılması ve sıcak suyun temini için aylık 40 bin TL'lik LPG faturasının toprak kaynaklı Canovate Isı Pompası uygulatmasıyla 5 bin TL'ye kadar düşürülebildiğini söyledi.

 

5--Türkiye'de neredeyse Avrupa'nın tümü kadar inşaat yapıldığına dikkat çeken Gür, "Türkiye, ısıtma, soğutma, havalandırma konusunda, dünyanın 5'nci pazarı konumunda.

 

5.1--Ülkemizdeki birçok firma, yurtdışından ithal ettiği kazan, kombi ve klimaları iç pazara satıyor. Avrupa'da satışı yasaklanmış bazı kombilerin Türkiye'de satışı sürüyor.

 

5.2--Nitekim, Avrupa ve Amerika'da yoğun olarak Isı Pompaları- Heat Pump'lar kullanılıyor. Ülkemizin, doğalgaz bağımlılığı ile ithal kontrolsüz cihazlardan kurtulmasında %100 yerli ısı pompaları büyük rol oynayabilir dedi.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 190

Eklenme Tarihi : 15.03.2021

Önceki sayfaya geri dön.