MAKALELER / Güneş Kremleri D Vitamini Oluşumunu Engelliyor







Güneş Kremleri D Vitamini Oluşumunu Engelliyor-Çözüm

 

1--Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Bülent Bütüne göre ,Güneşten koruyucu kremler vücutta D vitamini oluşmasını engelliyor. Bu nedenle vücutta D vitamini oluşabilmesi için cildin çıplak olarak güneş görmesi gerekiyor.

 

1.1-- İlk gün 5 dakika ile başlayarak ertesi gün 10 dakika ve ileriki günlerde yarım saate kadar çıkmak suretiyle en az 15-20 gün mayoyla deniz kenarında güneşlenmeyi öneriyorum.

1.2--Eğer deniz kıyısında güneşlenemiyorsak balkonumuzda, bahçemizde, terasımızda güneşlenebiliriz. Vücudumuz güneşi cam arkasından değil, direkt görebilmeli.

 

2--Prof. Dr. Bütün, yaptığı açıklamada, D vitamininin vücut için çok önemli olduğunu, özellikle kalsiyum metabolizması ve bağışıklık sisteminin sağlıklı olabilmesi için vücutta yeterli D vitaminin bulunması gerektiğini belirtti.

 

3--Vücutta yeterli D vitamini olmadığı takdirde kalsiyum dengesinin bozulmakta.

 

4-- Vücutta D vitaminin oluşması için cildin yeterli ölçüde güneş ışını alması gerekmekte olup cilt kanseri tehlikesine karşı  ve D Vitamini için denize örneğin saat 14.00 sonra girilmesi uygun olabilir.

 

Kaynakça:http://www.yeniasir.com.tr/


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 624

Eklenme Tarihi : 09.07.2019

Önceki sayfaya geri dön.