MAKALELER / Organik Tarım-Bitki Zararlılarına Karşı Süt Kullanmak





Tarımsal Üretimde ve Bitki Zararlılarına Karşı Süt Kullanmak:

 

1-- Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.

 

2-- Bahçe alet ve edevatlarınızı dezenfekte etmek için kimyasal ve pahalı sıvılar kullanmak yerine sütün antiseptik özelliğinden yararlanarak temizleyebilirsiniz.

 

2.1--Süt sağdıktan sonra ineğin memesini sağılan bir miktar süt ile yıkamak meme hijyenine yardım edebilir mi.

 

3-- Bitkinizin çürümesini veya küflenmesini engellemek istiyorsanız sütü biraz sulandırarak bitki yüzeyine sıkabilirsiniz.

 

3.1-- Bunun için hazırlamanız gereken karışımda bir ölçü süte2 veya 3 ölçü miktarında su eklemelisiniz. Ve bu karışımı 10 günde bir sürekli kullanın.

 

4-- Sütü, melasla karıştararak gücü iki katına çıkartabilirsiniz. Böceklerin şekeri sindirebilecek pankreası olmadığı için bahçe ve bitkinizden uzak duracaklardır.

 

5-- Melas ve süt karışımını bitkilerinizi toprağa dikmeden önce ya da böcekler ortaya çıktıktan sonra kullanabilirsiniz.

 

6-- Domateslerinizi korumak için birinci tercihiniz süt olmalı. Özellikle yağsız süt kullanmalısınız. Bir ölçü yağsız süte 10 ölçü su karıştırarak hazırlayacağınız domatese özel karışımınızı 2 haftada bir kullanmanızı öneririz.

 

Kaynak:www.Türkiye gazetesi.com.tr





Makalenin İzlenme Sayısı : 196

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.