MAKALELER / Kan Grubu-Kişilik-Hastalık İlişkisi






1--Kişilik-Kan Grubu İlişkisi:

 

1--Japonya ve Güney Kore'de

 

1.1--A kan grubuna sahip insanların kaygılı mükemmelliyetçiler olduğuna;

 

1.2--0 kan grubuna sahip insanların meraklı, inatçı ve cömert insanlar olduğuna;

 

1.3--AB kan grubuna sahip insanların sanatçı ruhlu ve tahmin edilemez olduğuna;

 

1.4--B kan grubuna sahip insanların ise neşeli, alışılmadık ve bencil insanlar olduğuna  dair popüler bir inanç bulunuyor

 

2—Benzer şekilde astroloji haritalarında insanların kişilikleri hakkında bilgi vermekte.Belki de doğum anında gezegenlerin durumuna bağlı olarak kişinin genetik haritası düzenleniyor-oluşuyor olabilir mi.

Kaynak:Populer Science


2--Kan Grubu-Hastalık İlişkisi:

 

1—A Grubu:


1.1--2015 yılında Nature dergisinde yayımlanan İsveçli bilim insanlarının yaptığı çalışmada, sıtma parazitinin A kan grubu kırmızı kan hücrelerine daha iyi bağlandığı gösterilmişti.


1.2--2009 yılında Harvard Üniversitesi tarafından yayımlanan çalışmada, A grubunda pankreas kanseri riskinin daha yüksek olduğu gösterildi. 0 kan grubu ile karşılaştırıldığında A kan grubunda %32 daha yüksek risk saptandı


1.3--2015 yılında yapılan bir başka çalışmada, A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerde mide ve pankreas kanseri riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi.


1.4-- Gerçekten de Amerikan Kanser Derneği, Akan grubunu mide kanseri açısından risk faktörü olarak kabul etmektedir. A” grubundakilerin mide kanseri,olma ihtimalinin daha yüksek olduğu öne sürüldü


1.5--2012 yılında Harvard Üniversitesi tarafından yayımlanan çalışma, A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerin kalp hastalıkları açısından daha riskli olduğunu rapor etti.


1.5.1-- Başka çalışmalar; A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerde pulmoner emboli yani akciğer pıhtısı, DVT ve kalp krizi riskinin daha sık görüldüğünü gösterdi. A kan grubunun kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterol yüksekliği ile ilişkili olabileceği gösterildi.


1.6-- A kan grubuna sahip kişilerde stres hormonu kortizol düzeyi de daha yüksek. Bu yüzden A kan grubuna sahip olanların özellikle 0 kan grubuna göre daha stresli, endişeli olduğu tahmin ediliyor.


1.7-- D’Adamo, kan gruplarımızın ne yememiz gerektiğini belirlediğini iddia etti.A kan grubu kişiler kalp hastalığına, kansere ve şeker hastalığına yatkındı ve bunu önlemek için vejetaryen beslenmeliydi.

 

 

 2—B Grubu:


2.1-2009 yılında Harvard Üniversitesi tarafından yayımlanan çalışmada, B grubunda pankreas kanseri riskinin daha yüksek olduğu gösterildi. 0 kan grubu ile karşılaştırıldığında B kan grubunda  %72 daha yüksek risk saptandı


2.2--2015 yılında yapılan bir başka çalışmada, A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerde mide ve pankreas kanseri riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi. B” ve “AB” kan grubu olanların ise pankreas kanseri olma ihtimalinin daha yüksek olduğu öne sürüldü


2.3--2012 yılında Harvard Üniversitesi tarafından yayımlanan çalışma, A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerin kalp hastalıkları açısından daha riskli olduğunu rapor etti.


2.4-- Başka çalışmalar; A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerde pulmoner emboli yani akciğer pıhtısı, DVT ve kalp krizi riskinin daha sık görüldüğünü gösterdi.


2.5-- D’Adamo, kan gruplarımızın ne yememiz gerektiğini belirlediğini iddia etti.B kan grubundan kişiler ise güçlü bir bağışıklık sistemine ve toleranslı bir sindirim sistemine sahipti. Ancak kronik yorgunluk, lupus ve multipl skleroz gibi otoimmün bozukluklara daha duyarlıydı.

 

 

3—AB Grubu:


3.1--2009 yılında Harvard Üniversitesi tarafından yayımlanan çalışmada, AB grubunda pankreas kanseri riskinin daha yüksek olduğu gösterildi. 0 kan grubu ile karşılaştırıldığında AB kan grubunda %51 daha yüksek risk saptandı


3.2--2015 yılında yapılan bir başka çalışmada, A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerde mide ve pankreas kanseri riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi. B” ve “AB” kan grubu olanların ise pankreas kanseri olma ihtimalinin daha yüksek olduğu öne sürüldü


3.3--2012 yılında Harvard Üniversitesi tarafından yayımlanan çalışma, A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerin kalp hastalıkları açısından daha riskli olduğunu rapor etti. En kötü etkilenen grup AB kan grubu idi; AB kan grubunda kalp hastalığı riski 0 kan grubuna göre %23 daha fazlaydı


3.4-- Başka çalışmalar; A, B ve AB kan grubuna sahip kişilerde pulmoner emboli yani akciğer pıhtısı, DVT ve kalp krizi riskinin daha sık görüldüğünü gösterdi.


3.5-- AB kan grubuna sahip kişilerde bilişsel, hafıza problemleri ve demans (bunama) riski %82 daha fazla bulundu. Bu durumun özellikle inme riskinin artmış olmasıyla ilgili olduğu düşünülüyor.

 


4—0 Grubu:

4.1--0 kan grubuna sahip kişilerde kolon, mide ve pankreas kanserine yakalanma sıklığı daha yüksekti


4.2--A kan grubuna sahip kişilerde stres hormonu kortizol düzeyi de daha yüksek. Bu yüzden A kan grubuna sahip olanların özellikle 0 kan grubuna göre daha stresli, endişeli olduğu tahmin ediliyor.


4.3-- A kan grubuna sahip kişilerde stres hormonu kortizol düzeyi de daha yüksek. Bu yüzden A kan grubuna sahip olanların özellikle 0 kan grubuna göre daha stresli, endişeli olduğu tahmin ediliyor.


4.4-- D’Adamo, kan gruplarımızın ne yememiz gerektiğini belirlediğini iddia etti. Örneğin, 0 kan grubuna sahip bir kişi, D’Adamo’ya göre etle beslenmeliydi.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 213

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.