MAKALELER / Su Tasarruf Perlatörü-Musluk Apartı





Su Tasarruf Perlatörü


1--Mutfak,banyo ve duş bataryalarında, , musluklar 3 Bar basınçta tam açıldığında, her musluktan dakikada ortalama 18-22 litre su akmaktadır. 


1.1--Su tasarruf perlatörü-başlığı ile bu harcanan 18-22 litre su dakikada 6.5 litreye indirilerek %60’a varan su tasarrufu sağlanabilmektedir.


2--Bu sistemle, sıcak su tüketimindeki azalmaya bağlı olarak doğalgaz tüketiminde de %25’e varan tasarruf sağlanabilmektedir.


3--Büyükşehir Belediyeleri kentsel su tasarrufunda bu perlatörleri ihale açarak her eve taktırmalı-her evde su tasarrufu sağlanmalı-


3.1--Bu anlamda klozetler çift kademe-3 lt lik olması sağlanmalı-grisu uygulaması sağlanmalı.Yapılan harcamalar su faturasına eklenmesi uygun olabilir.


2--Tasarruflu Musluk Tasarımı-Aparatı:


1—Evsel su bataryalarında batarya musluğu ya çok açılmakta yada çok az açılmakta.Bu durumda sabit debide su akışı sağlanamamakta.Bu nedenle sabit debili-3 kademeli batarya tasarımı su tasarrufunda önemli olabilir.


1—Batarya ağzına 3 kademeli sabit debi aparatı takılması.


2—Aparattaki düğmenin 1. Kademeye getirilmesi ile su az akar.2. kademede daha fazla ,3 kademede çok daha fazla akar.


3—Bulaşık yıkarken batarya musluğu en sona getirilirken , kademeli sabit debi apartaının kademe düğmesi de istenen konuma getirilir.


4—Bu tip kademeli debi apartı ile batarya muslukları ile sağlanamayan istenen sabit debide su akışı sağlanmış olacaktır.


5—Aparatın ucuna ayrıca yine % 50 su tasarrufu sağlayan su perlatörü takılması uygun olacaktır.


5—Ayrıca yeni tasarlanacak bataryalarda su akışı 3 kademeli sabit debi olacak şekilde tasarlanması uygun olacaktır.







Makalenin İzlenme Sayısı : 334

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.