MAKALELER / Koronavirus-Eğitimdeki Kayıplar GSYH ları %1.5 Azaltacak






Koronavirus Eğitimdeki Kayıplar GSYH ları %1.5 Azaltacak:

 

1--OECD, COVID-19 nedeniyle eğitim sistemlerinde yaşanan tahribatın ekonomilere uzun vadeli etkilerinin olacağını, yetkinliklerde yaşanan kayıpların ülkelerin gelecek GSYH’lerinden % 1,5’lik payı eritebileceğini söylüyor.

 

1.1--Sadece ABD’de eğitime bağlı ekonomik kayıpların 15,3 trilyon dolar olabileceği öngörülüyor.

 

2—OECD genelinde hükümetlerin eğitime ayırdığı bütçenin toplam GSYH'deki payı ortalama % 11. Ancak bu oran ülkeden ülkeye değişiyor.

 

2.1--Türkiye'de eğitime ayrılan pay % 12 ile OECD ortalamasının biraz üzerinde. OECD'nin eğitim teknolojilerine hazır ol-ma durumlarına ilişkin yaptığı bir araştırmasında ise Türkiye'deki öğretmenlerin bilişim teknolojilerini kullanarak online ders verme yetkinliklerinin de yine ortalamanın üzerinde olduğu belirtiliyor.

 

3--UNESCO verilerine göre 155 ülkede 1,5 milyar öğrenciden 900 milyonu eğitime dönerken, bunların sadece 433 milyonunun yüz yüze eğitim yapılan sınıflara dönebildiği belirtiliyor.

 

3.1--Akademik yılın ortasında olan 128 milyon öğrenciyle birlikte bu üç öğrenciden sadece birinin okullara dönebileceği anlamına geliyor

 

3.2--Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) yeni akademik yıl başlarken, ağustos ve eylül aylarında dünyadaki (okul öncesi, ilkokul ve lise) öğrencilerin sadece üçte birinin eğitime dönebildiğini duyurdu

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 221

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.