MAKALELER / Yeni Biyoyakıt Karışımları İle Emisyonu Düşürmek





Yeni Biyoyakıt Karışımları İle Emisyonu Düşürmek:

 

1--ABD Enerji Bakanlığının Yenilenebilir Enerji, Biyoenerji ve Taşıt Teknolojileri ofislerinin ortak inisiyatifi olan Co-Optima (yakıt ve motor eş optimizasyonlan) tarafından destekleniyor.

 

1.1--Bu çerçevede araştırmacılar, bir arada çalışarak verimi ve performansı hem ağır, hem de hafif vasıtalarda artırabilecek yeni yakıt ve ve motor tasarımları geliştiriyorlar.

 

1.2--Çalışmada, bilgisayar modelleri kullanılarak üç farklı biyo-karışımın geleneksel etanol, izopropanol ve furan gibi geleneksel karışımlarla değiştirilmesi ile kazanılabilecek ekonomik ve çevresel avantajlar değerlendiriliyor.

 

2--Sonuçlar ise umut verici: 2025 ila 2050 yılları arasında, hafif taşıtlarda toplam sera gazı emisyonlarının halizırdaki değerlere göre %4 ile %7 arasında

düşüş göstereceği hesaplandı.

 

2.1--2050den itibaren emisyonların azalması ile bu düşüş %7 ila %9 a kadar yükselebilecek

 

2.2--Su tüketiminde %3 ila %4 arasında düşüş beklenirken, PM2.5 olarak bilinen zararlı parçacıkların seviyesinde de 2025-2050 yılları arasında %3 azalma öngörülüyor.

 

3—Yorum:Bu tür araştırma yapan enstitülerin ülkemiz teknik üniversitelerince de yapılması-bu tür merkezlerin kurulması herhalde çok uygun olur

 

Kaynak:Populer Science

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 254

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.