MAKALELER / Yapay Zekâ Ve Kuantum Bilişim Araştırma Merkezleri Kurmak-ABD








Yapay Zekâ Ve Kuantum Bilişim Araştırma Merkezleri Kurmak-ABD:

 

1—Amerika Birleşik Devletleri  yapay zeka (YZ) ve kuantum bilişim çalışmalarına katkı sunması hedefiyle açılacak 12 araştırma merkezine önümüzdeki 5 yıl içinde 765 milyon dolar yatırım yapılacağını açıkladı.

 

2--IBM, Google ve Intel gibi teknoloji şirketlerin de yatırımlarıyla ABD’deki YZ ve kuantum bilişim araştırmalarına toplamda 1 milyar doların üzerinde kaynak sağlanacağı belirtiliyor.

 

3--Devlet, özel sektör ve akademideki kaynak ve bilgi birikimi bir araya getirmesi amaçlanan merkezlerin yedisi üniversitelerde kurulacak ve YZ uygulamalarına odaklanacak.

 

3.1--YZ araştırma merkezlerinin her birinin de farklı bir alana yoğunlaşacağı ifade ediliyor. Örneğin Oklahoma Üniversitesi’ne kurulacak merkezde hava, iklim ve kıyı oşinografisi alanlarında YZ araştırmaları yapılacak.

 

4--ABD Enerji Bakanlığı tarafından finanse edileceği ve bakanlığın mevcut araştırma merkezleri bünyesinde kurulacağı belirtilen diğer 5 merkezin kuantum bilgisayarlar, kuantum internet ve kuantum sensörler gibi kuantum bilişim alanlarında araştırmalar yürüteceği ifade ediliyor.

 

5—Yorum:MSB nin Savunma Sanayi Başkanlığı ile aynı çerçevede ilgili merkezleri ilgili konularda yoğunlaşmak üzer kurması önemli olacaktır.Sonuç olarak Erken yola çıkan yol alır.

 

https://www.sciencemaq.org/





Makalenin İzlenme Sayısı : 454

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.