MAKALELER / Turizm Fikirleri-Eko Kervan






Turizm Fikirleri-Eko Kervan:

 

1-- Tıpkı bisiklet turları gibi eko kervanlar(eşek ve at sırtında turistik yörelerde yolculuk) ile yolculuk önemli bir turizm aktivitesi. Bir bakıma onun daha otantik ve canlı şekli.

 

2--Uygulama halen Meksika, İngiltere, Peru, Yunanistan gibi ülkelerde epey tutmuş durumda. Hem yetişkin hem de çocuk turistler için büyük motivasyon olmuş!

 

2.1--Bizdeki canlı örnekler maalesef sadece tekil olarak Kapadokya yöresinde görülüyor. Bunlar organize olmamış yerel karakterli bireysel girişimler.

 

3--“Eko-kervan"ın yatırım malzemesi ise daha çok “eşek" ve “pony türü atlardan" oluşuyor. Eşek, turistlerce daha sempatik ve otantik bulunuyor. “Pony" ise daha çok çocukların tercih ettiği sevimli cüce atlar.

 

4--Hayvanları yöresel biçimde ayna ve boncuklarla süslemek işin ince ayrıntısı... Bu ilginç kervana ritim katmak için mutlaka bir çan sesi de gerekiyor.

 

4.1--Mini gezi kervanlarının dünyada iki uygulanma alanı var: Motorlu araçların yasaklandığı turistik mahaller ve halka açık plajlar.

 

4.2--Hayvanların çok sağlıklı ve bakımlı olması ise vazgeçilemez bir şart!

 

4.3--Türkiye'de “pony atlarını yetiştiren bazı çiftlikler var. Buradan bu sevimli hayvanları temin etmek mümkün. Eşekler ise serbest piyasadan temin edilebilir.

 

5—Yorum:Bakanlık bu işi yapacak girişimcilere kredi verebilir ve bu işi teşvik edebilir.

 

Kaynak:Para Dergisi





Makalenin İzlenme Sayısı : 294

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.