MAKALELER / Motorlar-Daha Verimli Araç Motorları





Motorlar-Daha Verimli Araç Motorları:

 

1--Pinnacle Engines’ın kurucusu Monty Cleeves, “Herkes elektrikli arabalara odaklanmış durumda. Ancak elektrikli arabalar otomobil pazarının çok küçük bir kısmı” diyor. Pinnacle’ın ürettiği yeni içten yanmalı motorun günümüz elektrik santrallerinden % 50’ye kadar daha verimli olacağını söylüyor.

 

1.1--Cleeves, “Önümüzdeki 10 ila 15 yılda elde edeceğimiz etki, elektriğin etkisinden çok daha fazla olacak” diyor.

 

1.2--Pinnacle yöneticileri, Asyalı büyük bir scooter üreticisine geliştirdikleri motorun lisansını verdiklerini ve ilk ürünün 2013’te piyasaya çıkacağını söylüyor

 

1.3--Pinnacle’ın CEO’su Ron Hoge daha büyük bir adımın gerekli olduğunu söylüyor. “Yavaş yavaş ilerlersek dünyadaki sorunları çözemeyiz. Bu yüzden birinin öne çıkıp bir atılım yapması gerekiyor” diyor.

 

1.4--Şimdiye kadar bu motorun geliştirilmesi için karşılaşılan en büyük engel otomobiller için uygun boyutta üretilememesiydi.

 

1.5--Cleeves’in prototipi, scooterları ve Çin’deki çekçekleri çalıştırmak üzere tasarlanmış tek silindirli, dört zamanlı piston motorunun bir versiyonu. Pinnacle yöneticileri, geliştirdikleri motorun mevcut scooter motorlarına kıyasla % 30’a kadar daha verimli .

 

5.1--Motorun otomobillere yönelik versiyonunun Fiat 500 gibi bir arabanın kapasitesini, litre başına 53 kilometreden 95 kilometreye çıkaracağını söylüyorlar.

 

2—Öte yandan EcoMotors ağır kamyonlar için geliştirdiği iki zamanlı dizel zıt piston motorunda tasarrufu % 50’ye kadar artırdığını iddia ediyor.

 

2.1--Eskiden General Motors’da çalışmış ve şimdi de Ecomotors’un başında olan Donald Runkle, “Şimdiye kadar 6 motor geliştirdik. Bu bir oyun değil” diyor.

 

2.1.1--Tasarladıkları motorun en önemli özelliklerinin çok güçlü olması ve elektrikli türbo aygıtı olduğunu söylüyor.

 

2.2—Ürettikleri uçak ve gemilerde kullanılan ve otomobillerde kullanılmayan  Zıt piston motorunda ateşlemenin olduğu silindir kapağı yok. Onun yerine, iki piston birbirine bakıyor ve ateşleme aradaki boşlukta gerçekleşiyor.

 

2.2.1--Silindir kapağının olmaması, motorun daha hafif ve ucuz olmasını sağlıyor. Ayrıca, bu tasarım sayesinde gücün normalden daha büyük kısmı aracın hareket etmesi için kullanılıyor





Makalenin İzlenme Sayısı : 227

Eklenme Tarihi : 15.12.2020

Önceki sayfaya geri dön.