MAKALELER / Koronavirus-C Vitami ve Çinko Kullanımı





Koronavirus-C Vitami ve Çinko Kullanımı:

 

1—Koronavirus-C Vitamini Kullanımı:

 

1--Askorbik asit olarak da bilinen C vitamininin vü-cutta oynadığı çok fazla rol bulunur.

 

2--Doğal olarak meyve ve sebzelerde, özellikle de turunçgiller, biber ve domateste bulunur.

 

3—C Vitamini sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşturmak ve enflamasyonu önlemek için çok önemli olan güçlü bir antioksidandır.

 

4--Journal of Medical Virology dergisinde yayınlanan, Çinli araştırmacıların yürüttüğü bir incelemede, C vitamini konusunda halihazır sahip olunan bilgiler ile COVI D-19 tedavisinde rol oynama ihtimali olan diğer takviyeler incelenmişti.

 

4.1--Araştırmalar, C vitamini alan insanlarda zatürrenin çok daha az görüldüğü gözlemlenmiş, bu da C vitamininin bazı durumlarda alt solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermişti

 

5-- Nutrition dergisinde bir incelemede Belçikalı bir grup araştırmacılar bu vitaminin vücutta nasıl çalıştığına yönelik bilinenler ışığında, enfeksiyonu önlemeye ve şiddetli belirtilere yol açabilecek tehlikeli solunum yolu tepkimelerini azaltmaya yarayabileceğini söylüyor.

 

6--Her ne kadar takviyeler genellikle kullanımı güvenli ürünler olsa da hiçbir şeyin sıfır riski yok. Enfeksiyonu önlemenin en iyi yolu epidemiyologların ve halk sağlığı uzmanlarının tavsiyelerine uymak: Ellerinizi yıkayın, maske takın ve birbirinizden 2 metre kadar uzak durun.

 

2—Koronavirus-Çinko Kullanımı:

 

1--Bütün vücuttaki hücrelerde bulunan bir mineral olan çinko, doğal olarak deniz mahsulleri-bazı etlerde, fasulyelerde ve istiridyede bulunur.

2--Çinkonun bağışıklık sistemini destekleyici rolü bulunduğundan grip ve nezle mevsimlerinde çinko pastilleri büyük ilgi görür.

 

2.1--Çinko aynı zamanda hücre bölünmesine ve gelişimine de yarar sağlar.

 

3--Soğuk algınlığına karşı çinko kullanılmasına yönelik yürütülen araştırmalar, belirtilerin başlamasından hemen sonra kullanıldığında belirtilerin daha hızlı yok olduğunu gösteriyor.

 

3.1—Bir bilimsel dergide ocak ayında yayınlanan, Finlandiya ve Birleşik Krallık’tan araştırmacıların yürüttüğü klinik deneylerde soğuk algınlığı tedavisinde çinko pastili kullanılmasının hiçbir etkisi olmadığı gözlemlenmişti.

 

3.2--Bazı araştırmacılar, verilerdeki tutarsızlıkların farklı pastillerde farklı miktarlarda çinko bulunmasıyla açıklanabileceğini söylüyor.

 

4-- Almanya’nın Aachen Üniversitesi’n- den araştırmacılar Frontiers of Immunology dergisinde, koronavirüsün sebep olduğu başka bir hastalık olan SARS da dahil benzer enfeksiyonlar incelenerek elde edilen kanıtların, çinko takviyesinin büyük faydası olduğunu gösterdiğini yazmıştı.

 

4.1--Örneğin araştırmalarda çinko alımının zatürre enfeksiyonundan

ölüm riskini azalttığı görülmüştü.

 

4.2--Araştırmacılar, çinkonun söz konusu virüsün vücuda girmesini, girmesi durumum da ise çoğalmasını önlediğini söylüyor.

 

5--Hospital Del Marin Barcelona hastanesinden araştırmacılar, incelenen 249 hasta arasında COVID’den kurtulanların kan plazmalarında ölenlere kıyasla daha yüksek oranda çinko bulunduğunun gözlemlendiğini belirtmişti.

 

Kaynak:HBT-Sevda Deniz Karali

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 230

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.