MAKALELER / Klima Sistemlerinde-Kondenser Pompalarında Frekans İnverteri Kullanımı






Klima Sistemlerinde-Kondenser Pompalarında Frekans İnverteri Kullanımı:

1—Kondenser pompalarında Frekans konvektörü kullanımı ile sistem toplamda kondenser pompası tarafından tüketilen enerjinin %15 ila %50 ( ya da fazlası ) kazanılır.

 

2--Soğutma kulesinin altında biriken su sıcaklığı kullanarak kontrol yapılırken sürücünün debiyi belli bir limitin altına düşürmemesine dikkat edilmelidir.

 

3--Sürücü kullanımı ile çift hızlı kule fan motorları ya da kule by pass vanası kullanımına göre sistemi önemli ölçüde iyileştirecektir.

 

4—Öte yandan Hem fan hem de pompa sıcaklığı aynı aralıklar içinde kontrol etmeye çalışırsa başarısız olunur.

 

5--Yüke geçince ye kadar düşük kapasite ile çalışma İstendiği durumlarda kondenser suyu pompasının frekans konvertörü ile kontrolü çok avantajlı olur.

 

6--Pompa sürücü ile daha düşük ve sabit bir hızda  soğutma kulesi altındaki sıcaklığı kontrol edecek şekilde çalışmaktadır.Aynı zamanda debinin %60 ın altına düşmesi engellenmiştir.

 

7--Enerji tasarrufu açısından soğutma kulesi fan motorlarında frekans konvertörü kullanılmasının zor olduğu uygulamalarda kondenser suyu pompaların da Sürücü kontrollü kondenser pompası uygulaması yapmak daha uygundur.Bu şartlar altında Sürücünün üst ve alt limit değerleri kullanılacaktır.

 

8--Kondenser suyu pompalarında sıcaklık kontrolü yapılan isteniyorsa sensör soğutma kulesinin altındaki suyun biriktiği hazneye ya da dönüş hattına  yada kondenser kısmının giriş ya da çıkış kısmına monte edilir.

 

9--VLT serisi sürücüler kondenser hattı için kullanılabilecek en verimli  frekans konverterleri olarak düşünülebilir.

 

10--Isıtma havalandırma ve klima sistemleri için Soğutma kulesi dönüş hattına monte edilen frekans konverteri soğutma kulesi fanını tam yük ve hızdan minimum hıza kadar kontrol eder. Kondenser suyu pompası sabit hızda dönerek nominal debiyi sağlamaya çalışır. 






Makalenin İzlenme Sayısı : 568

Eklenme Tarihi : 21.06.2019

Önceki sayfaya geri dön.