MAKALELER / Leasingin Avantajları





Leasingin Avantajları:

 

1--İşletmeler bankalardaki kredi limitleri etkilenmeden makina ve ekipmanlarını leasing ile satın alabiliyor.

 

2--İşletmeler diğer yatırım yöntemlerine göre orta ve uzun vadede yüzde 100'e varan finansman imkanı ve sabit kira ile borçlanma olanağına kavuşuyor.

 

3--İşletmeler, leasing yöntemi ile yaptığı yatırımlardan amortisman ayırabiliyor ve yaptıkları faiz ödemelerini bilançosunda gider olarak gösterebiliyorlar.

 

4--Leasing yatırımcılara hız, operasyonel kolaylık esneklik ve teminat kolaylığı sağlıyor.

 

5--İşletmeler leasing geri ödemelerinde dövize endeksli borçlanmak yerine, doğrudan döviz ile borçlanma seçeneğinden yararlanabiliyor.

 

6--Leasing yatırımlarına ait ithalat ve teşvik işlemleri leasing şirketlerince gerçekleştiriliyor.Bu da firmalara operasyonel kolaylık sağlıyor.

 

7--Ödenen kiraların faiz ile ilgili bölümü kiracı [müşteri] tarafından ait oldukları döneme gider olarak yazılabiliyor.

 

8--Leasing ile yapılan tüm sabit kıymet yatırımlarında firmalar amortisman ayırma ve yeniden değerleme yapma imkanına sahip oluyor.

 

9--leasingin banka kredisine göre çok sayıda avantaj sağlar.Leasing, bir finansman yöntemi olmasının yanı sıra aslında uçtan uca biz çözüm ortağıdır.

 

9.1—Bankalar vs Firmaların yatırım taleplerinin başından itibaren kurulum ve son aşamasına kadar olan tüm süreçte finansal ve operasyonel olarak müşterilerimize destek oluyoruz.

 

9.2--Ayrıca, bu yatırımların nakit akışına uygun ödeme planı seçenekleriyle de esnek çözümlerle müşterilerinin yanındadır.

 

10--Leasingi tercih eden firmalar, KDV avantajı sebebi ile yatırımın hemen ilk gününden itibaren maliyet avantajına kavuşuyor.

 

10.1--Leasing ürün olarak orta uzun vadede sabit faizli finansman sunuyor.


10.2--Lease konusu ürünlerin birçoğunun teminat değerliliği taşıması ve tüm masrafları kiralara yaygın ödeme imkânı sayesinde KOBİ’lere büyük fayda sağlıyor.

 

10.3--Özellikle anahtar teslim ithal işlemlerde müşteriler, hiçbir sigorta, nakliye, gümrük, teşvik gibi operasyonel prosedürle uğraşmadan makine edinebiliyor

 

11-- Projenin kendini geri ödemesine ve/veya şirketin genel nakit akışına uygun esnek geri ödeme planı seçenekleri var. Sözleşme süresince ekipman mülkiyetinin leasing şirketi üzerinde kalması sayesinde firmalar, asgari teminatlarla uzun vadeli finansman imkânından faydalanabiliyor.

 

11.1--Öte yandan leasing işlemine ilişkin tüm satın alma, ithalat, yükleme, akreditif, transfer gibi işlemlerin uzman kadrolar tarafından yönetilmesi sayesinde firmalar, operasyonel kolaylık olanağına kavuşuyor.

 

11.2--Firmalar, kira süresi sonunda kiraladığı mal veya ekipmanı dönem sonunda sembolik bir bedelle satın alabiliyor.

 

12-- Özellikle sanayiciler için elektrik faturası öder gibi leasing taksiti ödeyerek vade sonunda elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü yenilenebilir eneıji kaynaklarından bedelsiz karşılanması sağlanmış oluyor.

 

Kaynak:Para Dergisi-4-10.Ekim 2020





Makalenin İzlenme Sayısı : 224

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.