MAKALELER / Jersey-Danimarka Irkı İnekler Daha Mı Verimli






Jersey-Danimarka Irkı İnekler Daha Mı Verimli:

 

1--Adana’daki Ali Baba Çiftliği, günlük 10 tondan fazla tüketime sunmakta. Adana ve Mersin’de aracısız olarak doğrudan tüketiciye ulaşıyor. Merkez Sarıçam ilçesinde klaşık 100 kişinin çalıştığı, 850 dönümlük çiftlikte, keçi ahırlar ile ihracata yönelik üretim yapmakta olup ayrıca meyve bahçeleri de var.

 

2--Çiftlik sahibi Ali Acembekiroğlu Ali Baba’ markası ile süt, yoğurt, tereyağı, dondurma, peynir sucuk ürettiklerini söyledi

 

3--Yıllar içinde hayvanlarımız çoğaldı, Danimarka’dan Jersey ırkı inekler getirdik. Bunlar genetik yapıları daha güçlü, küçük oldukları için daha az yer kaplıyorlar, daha az yem tüketiyorlar, hastalıklara karşı daha dirençli ve süt kaliteleri çok iyi. Bu özelliklerinden dolayı, hedefimiz Jersey ırkının sayısını artırıp, Simental ile yarı yarıya orana ulaştırmak” dedi.Çiftlik Sahibi Ali bey günde ortalama 16 ton süt ürettiklerini ifade etmekte.

 

4-- Çiftlikteki Saanen keçisinden elde ettikleri süt ile dondurma ürettiklerini, keçi sayısını artırıp dondurma üretimini artırmak istediklerini aktaran Acembekiroğlu, "Hayvan kalitesi, süt kalitesi, çiftlik yönetimi, hayvanların genetik yapısı, personel mutluluğu açılarından Türkiye'nin en iyi üç beş çiftliğinden birisiyiz" diye konuştu.Ayrıca Meyvecilik faaliyetlerinda de bulunmaktayız.





Makalenin İzlenme Sayısı : 357

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.