MAKALELER / Otoyol-Anadoluya Sanayiyi Taşıyamama Nedeni Otoyol-Yol Eksikliği mi





Otoyol-Anadoluya Sanayiyi Taşıyamama Nedeni Otoyol-Yol Eksikliği mi:

 

1—Otoyol alt yapısında 1980'den 1990'a ne yapılmış.Otoyol altyapımız orada kalmış gibi duruyor.

 

2--Türkiye, bu kırık dökük otoyol altyapısı ile sanayisini Anadolu'ya yaymayı becerdi.

 

3-- Otoyol çok daha sağlam olduğu için uzakları yakın ediyor, ülkeyi birbirine bağlıyor. Otoyol ile hem yolcu hem de konteyner taşıyabiliyorsunuz,


2.1--Eğer Türkiye, şimdiye kadar İstanbul'u Gaziantep'e ve Habur'a otoyolla bağlayabilseydi, bugün orta Anadolu'da ikinci bir Marmara Bölgesi sanayileşmesi ve zenginleşmesinden rahatlıkla bahsedebilirdik.

 

3--Aslında İstanbul'dan Ankara'ya gelen otoyol aşağıya Konya'ya güneye doğru (Kayseri ve Konya'nın arasından geçecek şekilde) ilerliyor ama Niğde-Ankara arasının planları 1990'dan beri hazır olmasına rağmen bir türlü bitemedi.

 

3.1--Türkiye, İstanbul'dan Gaziantep'e ve Habur'a doğru memleketi boydan boya kesen bir otoyolu planlamış olmasına rağmen bitiremedi.

 

3.2--Kore'nin 1960'larda yaptığını yapamadı. O vakit, Kore'nin son otuz yılda yaptığını tekrarlayabilme imkanlarını da kısıtladı doğrusu.

 

4--Sanayinin bir yerden bir yere otoyol üzerinden gittiği gerçeğini ihmal ettik Hata yaptık.

 

5—Yorum:

1—Otoyol ve demir yolu ülkenin kalkınmasında öncelikli konu.Ulaşımı sağladığınızda ülkenin her yeri sanayiye ve ticarette yeni ufuklara yelken açar.Refah gelir.

 

2--İnsanların ekonomisi güçlü olunca aralarındaki ayrı görüşler alt seviyeye iner.

 

3--Yönetimlerin hedefi ülkenin her yerine refahı yayabilmek.Bunun için ticaret ve sanayiyeye onlar için de öncelikle demiryolu ve otoyola ihtiyaç var.

 

Kaynak:Güven Sak-Dünya İşleri




Makalenin İzlenme Sayısı : 306

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.