MAKALELER / İnovasyon Yapma Teknikleri-Şirketler





İnovasyon Yapma Teknikleri-Şirketler:

 

1--İnovasyon, ekonomik büyüme ve şirketlerin zenginleşmesi için gerekli temel bir ihtiyaç.

 

1.1--Şirketlere ve hükümetlere inovasyon konusunda danışmanlık yapan John Kao, bu zorlu inovasyon arayışında, caz müziğinin esin kaynağı olarak tavsiye ediyor.

 

1.2--Kao’ya göre caz, bir tarafta eğitim ve disiplin, öte yanda doğaçlama yaratıcılık arasında olan gerilim sayesinde oluşuyor.

 

1.3--Cazda olduğu gibi iş yaşamında da iki eğilim, yani inovasyonun karşıt yönleri arasındaki etkileşim yeni fikirleri ve ürünleri teşvik ediyor.

 

1.4--Aynı zamanda caz piyanisti olan Kao, dünyada yaratıcı şirketlerin ana üssü olan Silikon Vadisi’ndeki en güçlü şirketler olan Google ile Apple’m temsil ettiği iki farklı inovasyon modeline dikkat çekiyor.

 

2--Google modeli, hızlı denemelere ve bilgiye dayanıyor. Şirket sunduğu çevrimiçi olanakların nasıl kullanıldığına bağlı olarak internet aramalarını, reklamcılık pazarını, e-posta ve diğer hizmetleri sürekli geliştiriyor.

 

2.1--Google aşağıdan yukarıya yönelik bir yaklaşım benimsiyor. Birer katılımcıya dönüşen müşteriler, doğrudan ürün tasarımına katılıyor.

 

3--Apple modeli ise daha kurallı, sezgiye dayalı ve yukarıda aşağıya doğru işliyor. Sürekli yeni modeller çıkıyor. Ama GE gibi Apple da, inovasyon döngüsünün malzeme bilimi ile imalattaki sınırlamalara tabi olduğu donanım sektöründe yer alıyor.

 

4--Google’ın internet yazılımı dünyasında, yeni bir yazılımın birkaç satırını yazmak bir ürünü anında değiştirebiliyor.

 

4.1--Bu, Apple’m fiziksel dünyasından çok farklı. Apple’ın sevilen ürünlerindeki donanım ve yazılımın dikkatle birleştirilmesi, yol gösterici bir kişinin liderliğinde yürütülmesi gereken çok disiplinli bir sistem tasarımı gerektiriyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 378

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.