MAKALELER / Engelli Araştırmaları-Görme Engelliler-Seeing AI Uygulaması





Engelli Araştırmaları-Görme Engelliler-Seeing AI Uygulaması:

 

1--Microsoft, yapay zekâ ve bulut teknolojilerini kullanarak görme engellilerin gündelik hayatını kolaylaştıran Seeing Al uygulamasının Türkçe sürümünü kullanıma sundu.

 

2--Boyner, Evyap, GS1 Türkiye, Koçtaş, Kuveyt Türk, MediaMarkt, Mondelez International Türkiye, PBG Türkiye, Turkcell, Unilever Türkiye, Watsons Türkiye gibi alanında lider firmaların desteği ile birçok mağaza ve üründe kullanıma açılan uygulama, İOS kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

 

3--Yapay zekâ üzerinden görsel tanıma ve betimleme teknolojisiyle çalışan Seeing Al uygulamasını kullanan görme engelliler; çevrelerindeki tüm görsel öğeleri

ses yoluyla algılayabiliyor; metin okuyabiliyor, alışverişlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyor.

 

4--Türkiye'de bu uygulamayı kullanan firmalar tüm ürünlerinin barkodlarını paylaşarak; GS1 Türkiye ise uygulamaya entegre olarak, görme engellilerin çok geniş yelpazede alışveriş yapmasını sağlayacak bir ürün platformunun oluşmasına katkı sağladı.

 

4.1--Microsoft Türkiyeekibi,5 ayda toplam 6 milyon ürünün barkodunu uygulamaya yükledi.

Söz konusu markaların barkod katkısı sayesinde görme engelliler; gıda, ev bakımı, güzellik ve kişisel bakım, giyim, yapı gereçleri, teknoloji ürünleri gibi temel ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecek.

 

4.2--Mağazalarında yer alan tüm ürünlerin barkodlarını Seeing Al uygulamasına entegre eden Turkcell ise, bunun yanında uygulama içi data kullanımını Turkcell abonelerine ücretsiz sunuyor.

 

Kaynak:Para Dergisi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 284

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.