MAKALELER / Fore Kazık-Otomatik Kaynaklı Mobilize İnşaat Demiri Makinesi





Fore Kazık-Otomatik Kaynaklı Mobilize İnşaat Demiri Makinesi:

 

1--İnşaat ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren Awim, yapıların güçlendirilmesinde kullanılan fore kazıkları daha güvenli hale getirmek adına 'temelinde biz varız’ mottosu ile yola çıkarak, otomatik kaynaklı inşaat demiri makinesini geliştirerek patentini aldı.

 

1.1--Yapılan ürün, fore kazıkların imalatında insan kaynaklı hataları da minimize ediyor.

 

2--Awim'in sahibi Kemal Hakan Özakıncı, fore kazık yapımında kullanılan otomatik kaynaklı inşaat demiri makinelerinin Avrupa'da yaygın olarak kullanıldığını ifade ederek, "Bizim ürünümüzü Avrupa'daki ürünlerden ayıran temel özellikler arasında; hız ve ürünün başka yerlere taşınarak kurulabilmesi var.

 

2.1--Ürünümüzün patent tescilini alarak sınai, mülkiyet haklarını da koruma altına aldık. Ayrıca İTÜ ile yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

 

3--Ürünlerinin insan eliyle yapılan fore kazıklara nazaran daha güvenilir

ürünler çıkardığına işaret eden Özakıncı, "Ürünümüz firmalara; enerji tasarrufu, personel ve taşınabilir olması nedeniyle lojistik konularda ciddi avantajlar sağlıyor.

 

3.1--Demir konusunda ise yüzde 10 ila 15 arasında bir tasarruf sağlıyoruz. Bu rakamda bin tonluk bir demir için 100 ila 150 ton arasında tasarruf sağlanmakta, bunun sebebi elle yapılan donatı sargılarında kullanılan iç çember ve Z'lerin kaynaklı donatıda kullanılmaması" değerlendirmesinde bulundu.

 

3.2--Geliştirdikleri makinenin minimum 35 cm çap ile maksimum 180 cm çap'a kadar ürün işleyebildiğini öne süren Özakıncı, "Yapmış olduğumuz makine Avrupa'daki diğer makinelerle aynı işlevi görüyor. Bizim en büyük avantajımız ürünümüzün mobilize olması.

 

4--Geliştirdiğimiz makine ile yapmış olduğumuz fore kazık donatı teli imalatında, Icm ile 35 cm arasında Etriye (fret) sargı sarabilme özelliğine sahip olup, ürün kapasite bakımından 32'lik nevrüllü demirleri bile işleyebiliyor" bilgisini verdi.

 

4.1--Ürünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ninSancaktepe metro hattında kullanıldığını dile getiren Özakıncı, yeni projeler konusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

 

4.2--Ürünlerinin statik hesaplama ve dayanım süresine ilişkin çalışmalarının devam ettiğini bildiren Özakıncı, "Malzemenin dayanım süresi, geliştirilebilirliği gibi alanlarda İstanbul Teknik Üniversitesi ile çalışma içerisindeyiz. Buna yönelik bir rapor hazırlanıyor. Bu rapor hazırlandıktan sonra biz bu ürünü devlet kademelerimizdeki yöneticilere sunacağız" ifadelerini kullandı.

 

5--Özellikle İsrail’den ürünün tedariki konusunda teklifler aldıklarını dile getiren Özakıncı, "Ülkede iki katlı yapılarda bile fore kazıklar kullanılıyor. Sonuçta buradaki yer yapısının yumuşak olması bu yönde alınan tedbirlerin artmasını sağladı. Ayrıca bazı ülkeler, geliştirdiğimiz ürünün bayiliği konusunda bize teklifte bulundular





Makalenin İzlenme Sayısı : 267

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.