MAKALELER / Baz İstasyonlu Kaynaklı Elektromanyetik Radyasyona Karşı Çözümler








Baz İstasyonlu Kaynaklı Elektromanyetik Radyasyona Karşı Çözümler:

 

1—Teknik olarak Cep Telefonu operatörleri yoğun biçimde baz istasyonu kurarak şebeke kesintilerini azaltmayı hedefler.

 

2--Kurulan baz istasyonlarının etki mesafesinde bulunan işyeri ve konutlarda bulunan insanlar vs bu radyasyonun etkisi altında kalarak insanlar hastalığa yakalanabilmekteler.Öte yandan 5G yaygınlaştığında bu baz istasyonları arası mesafe 100-150 m ye inerse radyasyon daha yoğun hale gelebilir.Bu nedenle 5G şebeke kurulumunda 150 m baz istasyonu kurmak yerine ana baz istasyonlarına datayı fiber optik kablo ile getirmek ve buradan yayın yapılabilir mi

3—Baz istasyonlarının söz konusu emr-elektromanyetik radyasyon etkisi üniversiteler tarafından cihazlarla saptanabilmekte bulunulan değerlerin sınır değerlere ne kadar yakın olduğu raporlarla anlaşılabilmektedir.


3.1--Cep tlf emr değeri için cep tlf markasını google .......SAR DEĞERİ  yazıp cep tlf sar değerini  bulabilirsininiz bu değerin 0.50 altında olması her zaman iyidir.Bu anlamda düşük sar değerli tlf tercihi yapılabilir.

 

4—Öte yandan bina sahipleri çatılarına konan baz istasyonun elektromanyetik radyasyonundan korunmak isterse genel olarak baz istasyonun etki alanına giren yerler (çatı ,duvar vs) 40x40 cm çinko levhalar ile kaplanır ve bu levhalar bakır teller ile birleştirip binanın toprak hattına bağlanırsa baz istasyonundan gelen EMR bu şekilde toprağa aktarılabilir.

 

4.1—Almanya vs da EMR etkilerine karşı emr geçirmeyen kumaşlardan yapılan perdelikler kullanılabilmekte.

 

5—Genel olarak radyasyona karşı kullanılabilecek besinler:


1—Kimyon-yemeklere kimyon katmak.Konun içinde olan insanlar tarafından Kimyonun emr etkilerini azaltabildiği ifade edilmekte.


2—Ev yoğurdu vs gıdaların EMR yi vücutta nötralize edebildiği kabul edilmekte.


3—TV,Bilgisayar,Monitör yakınlarına cihazdan gelen EMR yi emen  bir yapı kurulmak istenirse toprak hattına bağlı bakır tabak ve içinde kaktüs yetiştirilebilir.Bakır tabak ve kaktüs emr yi emer.

 

6—Cep Telefonunu cepte taşırken oluşan radyasyona karşı:

 

6.1—Piyasada radyasyon geçirmeyen kılıflar kullanılabilir.Uzun Tlf görüşmeleri ya hoparlör yada kulaklıkla yapılabilir tlf çaldığında hemen açmayıp 2-3 sn sonra açılabilir.

 

6.2—Cep tlf kalbin üstündeki cebe konulmamalı mümkünse arka cebe konulmalı

 

6.3—Cep telefonun radyasyonunu yansıtan bir levha cebin astarında-vucuda bakan tarafında olsa(diğer astar tarafında olmasa) bu levha,cep telefonuna gelen sinyali alırken aynı zamanda astarda bulunan yansıtıcı levhadan dolayı emr vücuda etki etmez.

 

6.3.1--Bu levha şöyle yapılabilir.Mutfaklarda kullanılan alüminyum folyo cep astarı büyüklüğünde kesilir.İki tarafına naylon ve ince karton konulup tel zımba ile çevre boyunca birleştirilir.ve bu yansıtıcı levha cep astarına vücut tarafına gelecek biçimde dikilir-veya cebin içine konur.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 521

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.