MAKALELER / Dijital İlaç -Bilgisayar Oyunu








Dijital İlaç -Bilgisayar Oyunu:

 

1—Psikiyatri Doktorları çocuğunuz için bir doz bilgisayar oyunu yazabilir.Zira artık ilaç olarak tescillenmiş bir bilgisayar oyunu var.

 

1.1--Endavour adlı dijital oyun ADHD (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) için hazırlanmış ve ilaç olarak kullanılabilen bir oyun.

 

2--Amerikan İlaç ve Gıda Kurumu (FDA) tarafından doktorların ilaç olarak reçetelemesine onay verilen Endavour, 8-12 yaş arası çocukların ADHD hastalığını yenmesine yardımcı oluyor.

 

2.1--Yapılan klinik deneylerde bir ay boyunca haftada beş gün 25 dakika bu oyunu oynayan katılımcıların üçte birinde iyileşme görülmüş.

 

2.2--Bu çalışmaların oyunun geliştiricisi tarafından desteklenen doktorlarca yapılmış olması ve oyunun etkilerinin bir ay içerisinde kaybolması gibi durumlar akıllarda soru işareti bıraksa da bir oyunun resmen ilaç olarak kullanılmasına onay verilmesi önemli bir gelişme.

 

2.3--Bundan sonraki süreçte farklı konularda çok daha etkili ilaç-oyunlar geliştirilebilir.

 

3--Yakın zamanda oyun geliştirme firmaları doktor aranıyor ilanı yayınlarsa şaşırmayın. Oyunun 5 dakikalık bir deneme sürümünü oynamak isterseniz Apple AppStore'da EndeavorRx - ADH adıyla aratıp mobil cihazınıza kurabilirsiniz.

 

Kaynak:https://www.endeavorrx.com





Makalenin İzlenme Sayısı : 394

Eklenme Tarihi : 15.11.2020

Önceki sayfaya geri dön.