MAKALELER / Elektrik Tasarrufunda Mini Kompanzasyon Üniteleri






Elektrik Tasarrufunda Mini Kompanzasyon Üniteleri:

 

1--Mini kompanzasyon üniteleri ile Buzdolabı, çamaşır makinası florosan lambalar, elektrikli dikiş makineları, çeşitli soğutucular, klimalar, bulaşık makinaları, değişik makinalar, özellikle sargılı motorlarda Elektirik tesisatının durumuna ve çekilen akıma göre; %30 ‘a varan oranlarda tasarruf sağlanabilir.

 

2--Özellikle floresan lambalar ve ekonomik lambalar gibi balast içeren cihazlarda, ayrıca buzdolapları, dalgıç motorları gibi sargılı motor esasına dayalı olarak çalışan cihazlarda bu enerji kayıpları oldukça fazladır.

 

3--Bu Mini kompanzasyon üniteleri ile sistem akımıyla gerilim arasındaki faz farkını giderilir ve voltaj optimasyonu ve stabil voltaj sağlamak suretiyle elektrikten tasarruf sağlanabilmektedir.

 

4--Özellikle motorlu cihazlarda motorlar kalkış esnasında tükettikleri enerjinin bir kısmını tesisatta bir kısımınıda motor ısınmalarında kayıp eder. Bu oran motorun gücüne göre % 30’a kadar ulaşır.

 

5--Bu üniteler sadece akım düşümünde değil hormonikleri düzelterek kosinüsü etkiler. Böylece voltaj ayarını sağlayarak kabloların ısınmasında doğan enerji kaybını azaltır.

 

6--Bu ürünler en az  2 sene garantili olup, 10 yıl kullanım ömrüne sahip olabilmektedirler.






Makalenin İzlenme Sayısı : 380

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Önceki sayfaya geri dön.