MAKALELER / Mide Gazını Azaltmak İçin Kullanılabilecek Bitkisel Çaylar






Mide Gazını Azaltmak İçin Kullanılabilecek Bitkisel Çaylar:

 

1--Zencefil çayı:

 

1.1--Tıpkı limon gibi, zencefil de mükemmel bir içecektir, özellikle de sindirim sistemini temizlemek söz konusu olduğunda. Zencefil, bağırsaktaki gazı atmaya yardımcı olur. Bu içecek, tatlandırmak için biraz bal eklenmesi önerildiği için kronik hazımsızlık çekenler için faydalıdır.

 

2--Elma sirkesi:

 

2.1--Elma sirkesi, daha fazla bağırsak asidi üretmeye yardımcı olarak sindirimi daha hızlı ve daha etkili hale getirir. Daha güçlü bir etki için salataya birkaç yemek kaşığı sirke ekleyebilir veya suyu kaynatıp bir çorba kaşığı sirke ve limon ekleyebilirsiniz.

 

3-- Nane çayı:

 

3.1--Nane çayı bedeni ve zihni sakinleştirir ve ideal bir kas gevşetici içecektir. Nane çayı mideyi rahatlatır, ayrıca nane sihirli bir anti-enflamatuar bitkidir. Bu çay, gaz üretimini büyük ölçüde azaltabilir.

 

4--Kızarmış gıdalardan ve sodadan kaçının:

 

4.1--kızartılmış yiyeceklerin vücudun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu neredeyse hiçbir mineral, vitamin ve esansiyel yağ asitleri yüzdesini sağlamıyor. Ve  doymuş yağların yüksek olmasıdır; bu yüzden onu sindirdiğinizde, vücut aşırı miktarda gazlar salgılar.

 

4.2--Alkolsüz içecekler ise geğirerek sıkça fark ettiğimiz midede gaz birikimini artırır.

 

5--Limonlu Sıcak Su İçmek:

 

5.1-- Dört yemek kaşığı limon ilavesiyle tam bir bardak sıcak su içilmesi tavsiye edilir. Limonlu su, mide kaslarını gevşetmek ve kabızlığın (gaz gibi) neden olduğu rahatsızlığı azaltmak için de faydalı olduğu biliniyor.

 

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 289

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Önceki sayfaya geri dön.