MAKALELER / Trafik Araştırmaları-2







Trafik Araştırmaları-2:


1—Trafik Cezalarının DağılımIı:


1—Park yasağını ihlal etme……………..% 37


2—Kırmızı ışığı ihlal etme………………..% 30


3—Alkollü araba kullanmak………………% 1


4—Emniyet şeridi ihlali…………………….% 19


5—Direksiyonda cep tlf kullanma………..% 10


6—Motosikleti  kasksız kullanma………..% 1


2—Trafik  kusurları için öneriler:


1—Ağır vasıta kazalarının tek tek incelenerek kazaya neden olan kusurlar için ceza ve çözümlerin uygulanması.


2—Hatalı sollamalar vs fotoğrafı çekilerek cezaların adrese gönderilmesi.


3—Cep tlf  kullanımı için TV lerde aklı başında-uygulanabilir  çözümlerin örneklerinin yayını.


4—İstanbul vs büyük şehirlerde ana arterlerde motosiklet kullanımının belli saatler için yasaklanması-kasksız kullananlara verilecek cezanın ağırlaştırılması.Kesinlikle çocuklu-yan oturmalı kullananlara verilecek cezanın daha ağır olması.


5—Emniyet şeridinin ihlal edilmemesi  için sağlık-emniyet  açısından vs burayı kullanmamak gerektiği üzerine TV yayını yapmak.


6—İstanbul da yol ayrımından evvel konulacak ışıklı panolar ile örneğin TEM doluluğu…% 30,E5 in doluluğu ….% 10 şeklinde panoya yazı yazmak.


7—Durak uzunluklarının kısa olması halinde bindirme-indirme  vs nedeniyle yolun tıkanmasına karşı durak uzunluklarının-yolcu bindirme uzunluğunun uzatılması.


8—Yol aydınlatmalarında  ana arterler ı  gün ışığına karşı duyarlı kılmak ,ara arterlerde ise tıpkı apartmanlarda olduğu gibi harekete karşı duyarlı - fotoselli olarak kumanda etmek.Yani kişi ilerledikçe yol  lambaları yanmalı.


9—TV de kısa Trafik bilgilendirme filmlerinde sürücüleri eğitici reklam yaparken onları motive eden senaryolar düzenlenmelidir. Örneğin reklamda yolda giden ağır vasıtanın bir hayvanın önünde durması değil,hayvana 10 m geride durup-hayvanın geçmesini beklemesi daha uygun olacaktır.Cep Tlf ile nasıl konuşulabilir-sağlıklı uygulama filmleri daha iyi motive aracı olabilir.Kısaca bu filmler iyi bir düşünce süzgecinden geçirildikten sonra yayınlanmalıdır.Zira yapma-etme gibi fiiller kişide yap-et gibi düşünceye yol açabildiği için ifadelerin emir kipi barındırmaması uygun olabilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 596

Eklenme Tarihi : 21.06.2019

Önceki sayfaya geri dön.