MAKALELER / Küresel Isınmadan En Çok Etkilenen Kentler





Küresel Isınmadan En Çok Etkilenen Kentler:

 

1--Temiz enerji sağlayıcısı Arcadia Power şirketinin verilerine göre, Amerika’da küresel ısınmadan en fazla etkilenen kentler, enerji tüketimi yüksek olan ve küresel ısınmaya katkı sağlayan şehirler.

 

2--Florida eyaletinin Miami kenti geçen yıl Irma kasırgasıyla sarsılmıştı. Miami çalışma için örneklenen 15 kent arasında en verimsiz enerji tüketen kent konumunda. Miami’nin aylık enerji tüketimi ülke genelindeki tüketimin %25 üzerinde.

 

2.1--Miami, hane başına ayda 1.125 kilowatt saat enerji tüketiyor. Bu rakam 2016’daki ulusal ortalama olan 896 kilowatt saat harcamanın çok çok üzerinde.

 

2.2--Arcadia sözcüsü Natalie Rizk’e göre Miami’nin normalin üzerindeki enerji tüketimi kentin klimaya olan bağımlılığından kaynaklanıyor olabilir.

2.3--Bilim adamlarına göre elektrik üretiminde fosil yakıt kullanımı da iklim değişikliğine ve Irma Kasırgası gibi sıra dışı hava olaylarına neden olan önemli unsurlardan.

 

2.4--Uzmanlara göre Miami’nin ardından iklim değişikliğinin sıra dışı hava olayları yarattığı kentlerin başında Atlanta ve Phoenix geliyor. Bu iki kentin enerji tüketimi de ulusal ortalamanın üzerinde.

 

3--Arcadia’nın sıralaması müşterilerinin elektrik tüketimine dayanıyor. Şirketin ülke genelinde 70 bin müşterisi var. Şirketin müşterileri yenilenebilir enerji kullansa da şirket verileri fosil yakıt kaynaklı enerji tüketen hanelerin davranışlarını tahmin ederek oluşturuluyor.

 

4—Yorum:EİEİ tarafından illerin hane başına elektrik tüketimleri çıkarılarak hane başına tüketimleri ortalamanın üzerinde olan illerin elektrik tüketimini kısması için bir dizi uygulanabilir tedbir listesi çıkarıp ilgili kamu kurumlarına belediyelere gönderebilirler.

 

Kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/





Makalenin İzlenme Sayısı : 258

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Önceki sayfaya geri dön.