MAKALELER / Kayıtdışı Ekonomi-Dijital İle Kayıt Altına Girebilir mi





Kayıtdışı Ekonomi-Dijital İle Kayıt Altına Girebilir mi:

 

1--Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Covid-19 Angola'da da dijitalleşmeyi artırdı.

 

2--Geraldine Geraldo, CEO Roque Online: "Angola tüketici pazarı 40 milyar dolarlık bir pazar. Bu yıllık ciro. Kayıt dışı sektörde bunun yaklaşık 30 milyar doları var."

 

3--Göreceksiniz, çok iyi çalışıyor ve ülkenin büyümesine fayda sağlıyor. Ama ilk olarak, sizin için bir başka örnek için Pedro bizimle. Örneğin sağlık sektörü, doktorlar, hastaneler ve eczanelerle hastaların yaklaşımını tamamen değiştiren sağlık sektöründe uzmanlaşmış başka bir platformun patronusunuz.

 

3--Pedro Beirao CEO, Appy Saúde: "Bu, şu anda Covid-19 durumunda ortaya çıkan boşlukları dolduruyor. Sadece Angola'da değil, dünyanın her yerinde, eczanelerde stoklar tükendi. İnsanlar sağlık kuruluşlarına ve eczanelere yardım almak için koşuyor. Ancak onlar bunu bulamadı ve farklı yerlere gitmek zorunda kalıyorlar.

 

3.1--Angola'da buna hazırlandık. Çünkü temelde, tüm bilgiler çevrim içi. Dolayısıyla, insanların o anda ihtiyaç duydukları bir maske, alkol veya başka bir şeyi bulmak için farklı eczanelere gitmelerine gerek kalmıyor."

 

3.2--Pedro Beirao CEO, Appy Saúde: "Şu anda inşa ettiğimiz şey, insanları internet üzerinden doktorlara ve kliniklere bağlamak, ki bu entegre olan her şeyde mümkün. Eczanelerle çalışıyoruz, doktorlarla çalışıyoruz, sigorta şirketleriyle çalışıyoruz. Yani temelde bir hastanın her şeye tek bir platformda sahip olmasını sağlayan bu ekosistemi inşa ediyoruz.

 

3.3--Bu Luanda pazarında, giderek daha fazla sayıda küçük satıcı meyve ve sebzelerini almak ve satmak için dijital bir platform kullanıyor. Hizmet birkaç yıldır mevcut, ancak pandemi sırasında önemli ölçüde arttı.

 

3.4--Geraldine Geraldo: "2019'da, gayri resmi pazarları tüketicilerine bağlamak önemliydi. 2020'de yaşananlar, yani salgın, büyümemizi hızlandırdı ve diğer bölümlerin aktivasyonunu hızlandırdı. Şu anda pazarlarda tedarikçilerle çok iş yapıyoruz.

 

3.4.1--Yani bu, tedarikçileriyle iletişim kurmak ve envanterlerini stoklamak için dijital platformunuzu kullanan daha fazla gayri resmi pazar satıcılarına sahip olduğumuz anlamına geliyor.

 

4--Engracia Mateus, Satıcı: "Ürünlerimizi satın almak için çok uzaklara giderdik. Bu taksi ile çok pahalıydı. Bugün artık durum değişti. Siparişi veriyoruz ve doğrudan bize teslim ediyorlar. İyi ürünler. Bir sorun varsa ürünleri iade edebiliyoruz."

 

4.1--Sistem Luanda'da ve aynı zamanda ülkenin diğer şehirlerinde çok iyi çalışıyor. Öyle ki Geraldine ve ekibi, örneğin Angola'daki iki ana ticari banka ile ortaklıklar yoluyla yeni hizmetler oluşturdu.

 

4.2--Riskler çok yüksek. Diğer birçok Afrika ülkesinde olduğu gibi Angola'da da bu kayıt dışı sektör ekonominin temel direklerinden biri

 

4.3--Geraldine Geraldo: "Angola tüketici pazarı gerçekten 40 milyar dolarlık bir pazar. Bu yıllık ciro. Kayıt dışı sektörde bunun yaklaşık 30 milyar doları var. Yani, çok sayıda oyuncudan, milyonlarca küçük oyuncusu olan gerçekten büyük bir ekonomiden bahsediyoruz. "

 

5—Yorum:Dijital küresel ekonomik iş platformları ile kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınırken artan kazanç ise işin güzel tarafı.Ne kadar çok pazara ulaşılır ve ticaret yapılırsa üstel olarak artan kazancı herkes paylaşacak.

 

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020/09/09/





Makalenin İzlenme Sayısı : 234

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Önceki sayfaya geri dön.