MAKALELER / Soğuk Suyun Sağlığa Zararları





Soğuk Suyun Sağlığa Zararları:

 

1—Sabah aç karna bir bardak soğuk su içtiğinizde vücut-mide sıcaklığı 35-36 C iken soğuk suyun sıcaklığı 8 C olup bir anda iç organlar şoka uğrayabilmekte. Oysa Çinliler soğuk su değil sıcak su içerler.

 

1.1—Soğuk su yerine sıcak-ılık su içilirse akşam uykudan kalan bütün toksinler vücuttan atılabilecek kişiye bir zindelik gelebilecektir.

 

1.2—Yemek soğuk su içince mide gelen 8 C soğuk suyu vücut sıcaklığı 36 C çıkarmak için mideye kan pompalar.kan soğuk suyu vücut sıcaklığına getirmek için ısıttığı için mide hazmı için mideye enerji kalmaz.Yediğiniz besin sindirilmeden direk dışı olarak dışarı atılır.Vucut besinsiz kalır.Halsizlik oluşur.

 

2—Soğuk su ile banyo yaparsanız deri sıcaklığı 36 C üzerine 8 C soğuk su döktüğünüzde deri şok olur.ve aynı zamanda deri soğuk olduğu için ter-toksinler vs dışarı atılamaz.Oysa sıcak su ile banyo yaparsanız deri üstündeki ter yağ vs sıcağın etkisiyle dışarı atılır.

 

2.1--Ayrıca romatizma vs hastalıklar ıslak nem ve soğuk ile oluşabilmekte.Bu ise eklem hastalığı demek olabilir.

 

2.2--Kısaca yaz kış sıcak-ılık su ile banyo yapmak en uygun olanı.

 

2.3—Soğuk su ile banyo yapan Finlilerin gen yapısı soğuk suya uyumlu olabilir ancak her millet buna uyumlu olacak diye bir şey yok.

 

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 234

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.